Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Tânăra cântăreață Camelia Tămaș a obținut Premiul Special la Festivalul de la Zakopane

În cadrul Festivalului-Concurs Internaţional de Folclor Montan din Zakopane-Polonia, ediția a 54-a, tânăra cântăreață Camelia Tămaș, membră a grupului “Tradiții ormănene”, a reușit să impresioneze juriul festivalului, format din personalităţi culturale internaţionale din domeniul muzicii, etnografiei și etnologiei.

Astfel, clujeanca, elevă a Colegiului de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, secția canto tradițional, prof. Cristina Covrig, a concurat alături de interpreți din alte țări la categoria “soliști vocali”, unde a obținut Premiul Special pentru cea mai frumoasă și autentică interpretare a cântecelor doinite, prezentate în cadrul competiției.

Membrii Grupului „Tradiții ormănene” din satul Orman, județul Cluj, au reprezentat județul Cluj și România în cadrul acestui important festival, desfășurat perioada 18-25 August 2023.

Grupul a participat cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj și aduce în județul Cluj “Toporașul de aur” – Premiul I la categoria “tradițional”.

Proiectele CJCPCT Cluj se desfășoară cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN CLUJ

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *