Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Canicula se apropie de sfârșit: Ciclon polar peste Transilvania și Crișana

Anticiclonul care vine din Africa își va pierde brusc puterea și se va ciocni cu aerul mai rece al ciclonului din Europa de Nord. Se vor crea condiții pentru furtuni și grindină, potrivit antena3.ro.

Temperaturile vor scădea din a doua parte a acestei săptămâni, în România. După 1 septembrie, vor mai fi averse și furtuni. Maximele vor coborî de la 34-36 de grade la 24-25 de grade în Transilvania.

Prognoza meteo/ vremea în Transilvania

În 29 august, în cea mai mare parte a regiunii va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime este cuprinsă între 34 și 36 de grade.

Apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 24-25 de grade.

După data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 16-17 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *