Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cod galben de furtuni și vijelii în vestul țării

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de furtuni și vijelii. Avertizare meteo ANM vizează și Crișana, care se va afla sub incidența Codului Galben de vijelii în a doua parte a zilei de marți, dar și ziua de miercuri.

Avertizarea cod galben pentru Crișana este valabilă între orele 16:00 și 21:00. 

În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei,  precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.   

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu, valabilă tot între orele 16:00 și 21:00.  

În Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp. 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *