Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cetatea dacică Băniţa, complet inaccesibilă turiştilor: Este considerată prea riscantă pentru a fi vizitată

foto: varia.geomatic.ro

Cetatea dacică de la Bănița este una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România. Cetatea se află în Bănița, Hunedoara și dateaza din timpul lui Burebista. A fost refăcuta sub regele Decebal și distrusă în 106, în timpul războaielor daco-romane.

Stânca masivă pe care a fost clădită frumoasa cetate dacică de la Băniţa se diferențează uşor în peisajul montan înfăţişat călătorilor care intră în Valea Jiului, pe Drumul Naţional 66, dinspre Ţara Haţegului. Însă cu cât se turiştii se apropie de versantul abrupt pe care dacii şi-au ridicat fortăreaţa, cu atât locul devine mai neprimitor.

Nu a fost amenajat niciun traseu de vizitare a sitului arheologic pentru turiști, poteca abruptă spre cetate nefiind marcată corespunzător, astfel că turiștii se pot rătăci ușor și se pot pune în pericol din cauza pantei abrupte, iar cei care au de gând să viziteze așezarea însoțiți de copii sau de animale de companie sunt nevoiți să își ia gândul de la o astfel de expediție, scrie historia.ro

sursă video: Dacii, strămoşii noştri

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *