Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Polițiștii bihoreni au confiscat mai mult lemn fără acte: „Drujbarii” din Arad și Bihor vor fi controlați mai des în următoarea perioadă!

Miercuri, 30 august a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în urma unui control efectuat, polițiștii au constatat că, în perioada 1 martie – 30 august a.c., un bărbat de 43 de ani, din comuna Sâniob județul Bihor, în calitate de transportator autorizat, ar fi efectuat 14 transporturi de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, cu o autoutilitară, în total, 49,78 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 49,78 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 11.700 de lei.

De asemenea, pe raza localității bihorene Petid, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în trafic reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Arad, în timp ce transporta, cu un autocamion cu semiremorcă, 22,91 metri cubi de lemn rotund, specia gorun, având un plus de 5 metri cubi de material lemnos față de cantitatea înscrisă în avizul de transport (anexăm foto).

În consecință, societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar cei 5 metri cubi de material lemnos, care constituiau surplus, în valoare de 1.500 de lei, au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Tinca.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *