Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Părintele Arsenie Boca: „Pentru ca diavolul să fie biruit avem trei arme foarte puternice” Care sunt armele contra Necuratului?

Cuvânt de învățătură al Părintelui Arsenie Boca: <<Mă, pentru ca diavolul să fie biruit avem trei arme foarte puternice: Numele Domnului şi al Maicii Domnului despre care zice Sfântul Ioan Scărarul că: „Armă mai tare în cer şi pe pământ nu avem, ca numele lui Dumnezeu și al Maicii Domnului!” Iar a doua armă pe care o avem împotriva diavolului este Sfânta Cruce! Aş întreba pe cei ce nu au cruce: cu ce semn vă apăraţi voi de diavol? Oamenii fără credință, n-au semn, că nu-i lasă diavolul să-l facă. Nu în zadar semnul Crucii, Biserica îl numeşte: „Armă nebiruită asupra diavolului, Crucea Ta ne-ai dat-o nouă Doame Iisuse Hristoase, pentru ne a apăra de vrăjmașii nevăzuți ! ,, Iar a treia armă de apărare este smerenia sufletului. Deci chiar și în ceasul tulburării tale, să zici în adâncul inimii: „Pentru păcatele mele pătimesc acestea, Doamne, izbăveşte-mă de cel rău”. Şi întoarce-te cu inimă bună către Dumnezeu, orice gânduri rele ai avea, pălmuindu-ţi mintea, căci vede Tatăl osteneala fiului şi nicidecum nu-l lasă să piară!>> spunea Părintele.

Despre Părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca, născut în 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Vața de Jos, Hunedoara, a fost un ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop, unde, datorită personalității sale, veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.

A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 km de București), precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București. Arsenie

Boca este considerat de unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *