Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) S-au strâns la cosit, ca pe vremuri, în Apuseni: Claca de coasă la Bârleşti 

âmbătă, 19 august 2023, la Mogoș, în cadrul proiectului ,,𝐎𝐕𝐈𝐃𝐈𝐔 𝐁𝐈𝐑𝐋𝐄𝐀 – 𝐓𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐨𝐠𝐨𝐬 și 𝐒𝐞𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐫𝐢 𝐈𝐍 𝐌𝐄𝐌𝐎𝐑𝐈𝐀𝐌 𝐆𝐇𝐄𝐎𝐑𝐆𝐇𝐄 𝐏𝐀𝐕𝐄𝐋𝐄𝐒𝐂𝐔”, 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥-𝐬𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̗𝐮𝐥 𝐀𝐋𝐁𝐀, a avut loc un eveniment de valorificare a ocupațiilor tradiționale din Munții Apuseni – 𝐂𝐥𝐚𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐁𝐢𝐫𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢.

„𝐌𝐚𝐬𝐚 𝐜𝐨𝐬𝐚𝐬𝐢𝐥𝐨𝐫 a fost acompaniată de Ansamblul Folcloric al Județului Alba dirijat de Alexandru Pal alături de soliștii vocali Roxana Reche, Floricica Moga și Nicolae Plută care au susținut un recital de muzică vocal-instrumentală tradițională. Invitatul special la claca de coasă de la Bîrlești a fost interpreta de muzică populară Paula Hriscu.

Proiectul cultural-științific ,,OVIDIU BÎRLEA – Tradiții culturale la Mogoș” a fost inițiat în anul 2021 de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba, ediția din acest an fiind organizată de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Primăria Comunei Mogoş, Biblioteca „Ovidiu Bîrlea” Mogoş și Parohia Ortodoxă Mogoş-Micleşti” au anunțat oficialii Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”

Operator imagine – Cornel Gruian (Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”)

sursă video: Centrul de Cultură Augustin Bena – Alba

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *