Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un pădurar din Sebeș a fost trimis în judecată pentru luare de mită: „Nu vedea” cum se tăia pădurea

Un pădurar din județul Alba a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru luare de mită. Pădurarul „nu vedea” și primea bani pentru a închide ochii la furturile de lemn din pădure.

„În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătoruluisingur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş. În perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi alte bunuri, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor din Alba.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 18 august 2023 trimiterea în judecată a pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sebeş, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *