Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Andrei Pletea: Românii trebuie să-și reamintească că sunt români și să se debaraseze de statutul de servitori!

Am urmărit astă-noapte finala de tenis de la US Open. Sârbul Djokovic a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 24. Și mi-am amintit cu această ocazie că în ultima săptămână, în afară de acest rezultat, poporul sârb s-a bucurat de o finală europeană la volei (feminin) și de o finală mondială la basket (masculin). Asta în doar o săptămână. Mă bucur mult pentru frații noștri de la Sud de Dunăre, și mă bucur și mai mult pentru Novak, acest simbol al Libertății și al Demnității, dar sunt totodată trist pentru noi. Fiindcă observ că România nu se mai remarcă cu mai nimic… Și mă uit la o țară ca Serbia, care intră în universalitate de 3 ori pe săptămână și nu pot să nu mă întreb: noi de ce nu putem?

Iar dacă întrebarea „noi de ce nu putem?” ar fi valabilă doar pentru sport, nici n-ar fi o atât de mare problemă, însă e valabilă pentru fiecare domeniu. Acum o lună, de exemplu, pierdeam și singura universitate din top 1000 mondial… top 1000, când noi, la cultura și la istoria pe care o avem, ar trebui să fim nu în top 100, ci în top 50… În același timp, Serbia are două universități în acest top: Universitatea din Belgrad și cea din Novi Sad. Apoi, mă uit la atitudinea civică a sârbilor: la marșul pentru Familie, de exemplu, în Belgrad, au participat peste 50.000 de persoane. La noi, la același marș, în București, au participat 100 de persoane. La marșul pentru Familie, repet, acela prin care, măcar simbolic, aperi familia de cancerul LeGeBeTE. Nimic nu e mai important ca asta! Iar noi… 100 de persoane. Cred că, dacă aș căuta, aș putea da sute de astfel de exemple, dar totuși, să nu ne pierdem în detalii, fiindcă ratăm esența. Așadar, să revenim la întrebarea esențială: noi de ce nu putem?

Păi de fapt, putem! Acum nu foarte mult timp, concuram la olimpiadă doar cu marile puteri, și veneam acasă cu zeci de medalii! Țara asta a intrat totuși în universalitate, fiindcă l-a dat pe Eminescu, pe Eliade, pe Brâncuși sau pe Iorga! Țara asta a dat insulina, motorul cu reacție sau stiloul! Aici s-a scris Istoria Religiilor și tot aici s-a creat biospeologia! Și n-aș mai termina, dacă aș continua să scriu despre ceea ce a dat țara asta! Cert e că sunt puține popoare care au un „palmares” atât de bogat precum cel al României. Mai mult decât atât, suntem descendenții Romei, cea mai mare civilizație a tuturor timpurilor, deci cum să nu putem?! Ar fi chiar o josnicie să credem că nu putem! Putem, desigur că putem. Însă de ce totuși nu se vede?

Ei bine, fiindcă pentru a intra în universalitate nu e nevoie doar de talentul căpătat la naștere, ci e nevoie de mai mult de atât: de un ideal care să te anime! Un ideal care să îți dea energie să continui chiar și atunci când ești la pământ. Și cred că noi asta nu mai avem. Românii nu mai au niciun ideal. Sunt niște oameni resemnați, ce trăiesc într-o colonie care azi, tot ce mai produce este forță de muncă ieftină pentru Occident. Și de fapt, ce ideal ar putea să mai aibă azi românii, când de 30 de ani, li se induce prin intermediul presei aservite sau a mass-mediei, că sunt un popor de mână a doua, incapabil să facă ceva de unul singur, iar unica soluție este să-și vândă tot și să-și facă bagajele? La ce să te aștepți de la o țară în care presa îl denigrează pe oricine promovează vreun simbol al românității, dar încurajează minoritățile etnice să instige la separatism? La ce să te aștepți de la un popor căruia i se spune că mai important decât să învețe istorie, la școală, copiii să învețe despre cum își pot face operație de schimbare de sex? La ce să te aștepți de la o țară în care companiile străine sunt ajutate, iar producătorilor autohtoni li se bagă bețe-n roată? Dar mai pe scurt: la ce să te aștepți de la un popor căruia i s-a luat toată identitatea? Păi nu prea ai la ce. Fiindcă fără identitate, nu există ideal, iar fără ideal, nu ai cum să aspiri la universalitate.

România se scaldă în mediocritate și nu se mai remarcă cu nimic, fiindcă România nu mai există ca o țară, ci doar ca o colonie, cu singura menire aceea de furnizor de materie brută pentru țările colonizatoare. Cât timp românii se bucură că vine străinul să-i culeagă merele sau să-i repare asfaltul, vom continua să nu ne remarcăm cu nimic. În momentul însă când România redevine o Țară, atunci se va pune altfel problema, dar pentru asta e nevoie de o revoluție fantastică în politica românească, de unde să pornească o contraofensivă împotriva tuturor entităților care de 30 de ani au îmbolnăvit mințile românilor, reeducându-i și domesticindu-i și transformându-i din românii demni care erau odinioară, în niște servitori. Astăzi, mai mult ca niciodată, românul trebuie să se deștepte din somnul cel de moarte, în care-l adânciră barbarii de tirani! Astăzi, românul, mai mult decât niciodată, trebuie să reînvețe să fie român, iar nu slugă! Iar când România va înceta să se mulțumească cu statutul de colonie, redevenind o țară, atunci vom începe din nou să ne creem drumul spre universalitate. Până atunci însă.. ne bucurăm de succesele altora! Bravo, Nole! Hai cu următorul titlu!

Despre Andrei Pletea

Am terminat Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea din Cluj-Napoca la secția pictură, am terminat Facultatea de Geografie la secția Hidrologie și meteorologie, iar în prezent lucrez în domeniu ca meteorolog la Stația Meteo de pe Vârful Vlădeasa. De-asemenea, îmi dedic o mare parte din timpul liber politicii, dar și promovării României prin fotografie și video.

Sunt pasionat de istorie, literatură, munte, ciclism, alergare, fotografie, arhitectură.

Sunt interesat de politică, religie, filozofie, iar ca orientare politică sunt de dreapta: naționalist.

Loading

1 thought on “(OPINIE) Andrei Pletea: Românii trebuie să-și reamintească că sunt români și să se debaraseze de statutul de servitori!

  1. Că un tânăr scrie asta iti dă speranțe pentru viitor.

    Insă e o luptă lungă să trezim iarăși demnitatea românilor.

    uitati vă la presa mare : lichele de jurnaliști plătiți să mențină o imagine negativă, scandal, demoralizare, ură de sine. E deajuns să citești presa să iti vină să pleci.

    dacă iti dai seama că marile trusturi de presă sunt străini , iti explici imediat de ce iși bat joc de România.

    Digi24 e cu bani de la Banca mondială. Libertatea e deținută de un străin. G4Media , PressHub – ambasada SUa, Press One ceva milionar american, etc.etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *