Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ioan Faur: Servicii de internet și telefonie cu întreruperi și de slabă calitate asigurate de Orange România în comuna Ribița

Primarul din Ribița, Ioan Faur, anunță: servicii de internet și telefonie cu întreruperi și de slabă calitate asigurate de Orange România în Comuna Ribița.

„Avem contract de furnizare a telefoniei fixe și a internetului cu Orange România, dar funcționează deficitar din cauza infrastructurii de slabă calitate și a lipsei de interes ai reprezentanților firmei.

În data de 03.09.2023,  în urma unei rafale de vânt, un număr de 5 stâlpi de care susțin cablurile de internet și telefonie ce deservesc Comuna Ribița și sediul Primăriei Ribița s-au rupt, iar alții sunt înclinați, fiind în pericol de prăbușire.

Rețeaua de cabluri este foarte aproape de drumul comunal DC8, la intrarea în Comuna Ribița din drumul național DN 76.

Stâlpii care susțin rețeaua de telefonie și internet sunt din lemn, fiind într-un stadiu avansat de degradare, ceea ce reprezintă un pericol pentru circulația auto și cetățenii care circula pe drumul comunal DC8.

Din cauza acestui fapt avem probleme cu întreruperi de funcționare a internetului și a telefonului fix din sediul Primăriei Ribița, dar și ale cetățeniilor din comună care beneficiază de acest fel de servicii.

Primăria și cetățenii plătesc abonamente lunare la prețuri mari dar serviciile nu funcționează, sau funcționează cu  întreruperi frecvente.

Nu mai suntem de acord cu serviciile oferite , cu rețeaua de cabluri care să funcționeze pe stâlpi de lemn , lângă acostamentul drumului comunal DC8 , cu pericol mare pentru circulația mașinilor și a cetățenilor.

Am avut din data de 20.06.2023 întreruperi în satul Crișan datorită furtului cablului de pe stâlpi, care nu a fost înlocuit nici până la această dată.

În urma sesizărilor făcute la Orange România nu s-a luat nici o măsură pentru remedierea situației.

Menționăm că și în anii trecuți , când rețeaua era în proprietatea Telekom România am avut probleme cu porțiunea din această zonă , când stâlpii s-au rupt blocând circulația pe DC8 , angajații Primăriei Ribița intervenind pentru deblocarea drumului comunal.

Am făcut sesizări la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informale , la Prefectura Județului Hunedoara să ne sprijine în vederea rezolvării cât mai urgent a acestor deficiențe.

Vom solicita furnizorului Orange România rezilierea contractelor încheiate pentru aceste servicii în cazul în care rețeaua nu va fi modernizată pentru a oferi servicii de calitate” a anunțat primarul din Ribița, Ioan Faur.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *