Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Pictorița Vera Dan va expune la Castelul Corvinilor din Hunedoara o serie impresionantă de tablouri realizate în ulei pe pănușă

Pictorița Vera Dan va expune la Castelul Corvinilor din Hunedoara o serie impresionantă de tablouri realizate în ulei pe pănușă.

Vernisajul se va desfășura sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 16.00 la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Expoziția va dura din 16 septembrie în 30 septembrie.

Vera Dan s-a născut în 1 decembrie 1956 la Cluj-Napoca și pictează de la vârsta de 11 ani, când a avut privilegiul să studieze în atelierul maeștrilor Dan Bimbea și Eugen Patachi, profesori la liceul de Arte Plastice “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca. Primul premiu l-a obținut la concursul de desene organizat de Biblioteca Județeană Cluj, unde a obținut locul întâi la concursul Eroii Cărților Citite. De-a lungul anilor, a avut prilejul să lucreze cu dascăli prestigioși, precum maestrul Aurel și Maria Ciupe, Cseh Gustav, Ioan Rusu, Ioana Antoniu și Radu Șerban.

Vera Dan a absolvit Universitatea de Arte și Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, secția Pedagogia Artelor cu Magna Cum Laude și este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Cluj. În anul 2000 a brevetat tehnica picturii pe pănușă, participând cu aceasta la expoziții din țară și străinătate.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *