Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Acțiune de ecologizare în Brad: Consilierii USR și colegii lor de la Deva au cules ce au aruncat nepăsătorii în natură

16 Septembrie- Ziua de Curățenie Națională 2023 – Let’s Do IT, Romania: USRiștii din Brad, alături de colegii lor din Deva, nu au stat deoparte și au pus umărul la acțiunea de ecologizare în capitala Țării Moților.

„Cam la asta se rezumă civismul, implicarea și controlul autorităților. Până la urmă eu/noi am ars niște calorii. Mulțumesc/Mulțumim.

În schimb, ei au depus mult mai multe calorii prin efortul de a le duce și de a le arunca acolo. Ei duc lipsă de nesimțire, lipsă de umanitate și de respect pentru mediul în care trăim.

Avem în spate ani de civism și de implicare în comunitățile din care făcem parte cu mult înainte de a face parte din `eșicherul politic`. Acum că suntem `politici` nu ne dezicem de noi, cei din prezent.

Am participat astazi în cadrul evenimentului național ,, Let’s Do it România” alături de personalului Ocolului Silvic Brad si împreună cu colegii mei consilieri locali ai USR Brad, Raluca Brandusan, și Sergiu-Alin Bufnilă, împreună cu colegul Lucian Mara (consilier local USR Deva) și Oana Andreea Biriș ( președintele USR Hunedoara), iar nu în ultimul rând cu implicarea directă a deputatului de Hunedoara, Pollyanna H Hangan.

Față de anii trecuți `surprizele` au fost mai în profunzime, mai mari și mai poluante. Important e că până la urmă le-am scos la lumină/luminiș. România are șanse să se facă bine doar dacă nu stăm deoparte!” a comentat evenimentul, consilierul local Raul Matei.

Și consilierul local Alin Bufnilă a comentat acțiunea de ecologizare: „Multe PET-uri, sticle, plase, borcane, un televizor, cauciucuri de tractor și… 2 bare față de mașină. Asta a fost oferta de gunoaie lăsate de niște gunoaie și mai mari pe Dealul Sanatoriului în acest an. Nu știu dacă poate să mă mai surprindă ceva în lumea asta. E clar că nu se mai poate cu binișorul cu astfel de specimene. Până nu se dau pedepse aspre, nu se va schimba nimic”.

Președintele USR Hunedoara, Oana Biriș, a comentat la rându-i acțiunea: „Ca în fiecare an, colegii mei din filia Brad au răspuns afirmativ provocării „Let’s do it „, Ziua de curățenie națională

Iubesc natura iar gunoaiele aruncate la întâmplare oriunde, munții de deșeuri de la marginea localităților sau din păduri ori ambalajele care plutesc pe râurile noastre mă întristează foarte mult.

Trebuie să recunoaștem, România încă se îneacă în gunoaie deși conform angajamentelor asumate ar fi trebuit să fim departe.

Nepăsarea, lipsa educației de mediu și nu în ultimul rând managementul deficitar al autorităților sunt factorii care întrețin problema.

Deșeurile pe care le aruncăm la întâmplare afectează sănătatea animalelor, dar și a oamenilor, în moduri foarte diverse.

Atunci când farmecul unei destinații este răpit de prezența gunoaielor, scade și satisfacția vizitatorilor acelei destinații. În timp, destinațiile care nu se preocupă de gestionarea deșeurilor pierd din numărul turiștilor, și, implicit, din veniturile pe care le obțin pe baza activităților turistice.

Modul în care fiecare dintre noi ne comportăm îi determină și pe alții să manifeste un comportament similar, multiplicând sau diminuând cantitatea de deșeuri și impactul acestora, atât asupra mediului, cât și asupra noastră, a oamenilor.

Printr-o schimbare de mentalitate si de comportament, putem impune un standard de normalitate și autorităților. Desigur, cu reciproca valabilă.

Doar împreună putem face călătoria spre mai bine, mai curat, mai verde, mai educat”.

Loading

1 thought on “Acțiune de ecologizare în Brad: Consilierii USR și colegii lor de la Deva au cules ce au aruncat nepăsătorii în natură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *