Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Pletea, despre lecția austriacă: Am trăit făra Schenghen de peste 2000 de ani. Tragedia e că noi, românii și bulgarii, nu suntem văzuți ca egalii vest-europenilor

Andrei Pletea își spune mândru punctul de vedere vizavi de lecția austriacă predată ieri României și românilor.

Pletea: Am trăit făra Schenghen de peste 2000 de ani. Tragedia e că noi, românii și bulgarii, nu suntem văzuți ca egalii vest-europenilor

<<Am trăit făra Schenghen de peste 2000 de ani. Tragedia nu e că nu suntem în Schenghen. Tragedia e că noi, românii și bulgarii, nu suntem văzuți ca egalii vest-europenilor. De ani de zile îndeplinim toate criteriile de aderare la Schenghen, dar cu toate acestea, de fiecare dată se găsesc motive pentru ca noi să nu fim acceptați. Mă supără doar atitudinea de batjocură față de români, ca și cum noi am fi mai puțin europeni. Asta este „Uniunea” care defilează atât de vocal legat de „egalitatea” și de „respectul reciproc” al țărilor europene?

Noi, românii iubim valorile europene! Ba mai mult, noi, românii, iubim Austria! Nu doar prin simplul fapt că mergem la schi la Kaprun, ci pentru că ne place cultura lor. Iar dacă poetul spunea că „pașii lui Blaga prin Cluj se-aud”, așa auzim și noi pașii lui Mozart prin Salzburg și a lui Strauss prin Viena. De aceea urmărim de fiecare dată concertul de Anul Nou. Eu îl voi urmări în continuare. Pentru ca e frumos, iar ce-i frumos nu se boicotează. Dar mă intristează faptul că ei nu ne văd ca pe niște parteneri egali, ci ca pe-o colonie de unde pot să stoarcă totul: de la aur, petrol, până la păduri.

În toată tevatura aceasta este acuzată clasa politică a României, care n-ar fi făcut nimic pt ca noi să merităm să fim in Schenghen. Eu nu cred asta. Cred ca oricine ar fi condus țara asta, în ultimii 30 de ani, cu foarte mici excepții, vest-europenii ne-ar fi văzut tot ca pe-o țară „second hand”. Da, e adevărat că, clasa politică a României este de cea mai joasă speță, dar nu pentru că nu a făcut nimic, ci pentru că e trădătoare. Când Vodă Cuza a ajuns in fața sultanului, acesta i-a cerut să poarte o sabie turcească, ce l-ar fi echivalat pe domnitorul vlah , cu un general turc, iar nu cu domnitorul unei țări. Cuza insă a dat dovadă de demnitate spunând că el are deja o sabie pe care a primit-o în țara lui. Așa i-a câștigat increderea și respectul sultanului. Asta face un Lider. Astăzi, „liderii” noștri ce fac? Se iau la intrecere de plocoane în fața străinilor. Asta e problema. Avem nevoie de un Cuza la conducere! Un lider care să fie ferm, și să ia o poziție demnă de o țară fără de care, astăzi, Europa de Vest ar fi fost cu totul alta! Europa de Vest este un etalon de cultură datorită nouă, românilor, bulgarilor și sârbilor, care veacuri întregi am fost pavăză împotriva amenințării otomane. Noi purtam războaie grele pe când ei… valsau pe la Viena și puneau bărcuțe-n port la Genova care plecau spre Americi pentru a face troc cinstit: sticlă colorată pentru aur. Viena insăși nu era astăzi ceea ce este, dacă românii, în timpul asediului acesteia, români care erau obligați să lupte pentru turci, n-ar fi tras cu ghiulele de paie în zidurile Vienei! Pentru că noi nu ne-am putut trăda frații creștini, nici chiar pe austriecii care ne-au făcut atât de mult rău… aceiași austrieci care l-au sprijinit pe Horea doar de fațadă, tot ei fiind cei care l-au trădat.

Avem nevoie de un conducător care să le amintească acestor fățarnici ipocriți de la Vest, că noi suntem la fel de europeni precum sunt ei, iar ei, n-ar fi azi ceea ce sunt dacă n-ar fi fost sacrificiile de secole ale noastre! Ori noi nu avem așa ceva. Noi avem doar conducători slabi, care, de fiecare dată când suntem nedreptățiți, concluzionează nedemn, rece, insipid și inodor, fără pic de identitate, clasicul „trebuie să luptăm și mai mult împotriva corupției”. Josnic… Noi suntem Români și suntem Europeni, așadar, să fim tratați ca atare! Asta trebuie să strige un adevărat Lider.

Vreți in Schenghen, dragi români! Atunci votați-i pe cei care sunt demni de o țară „suverană, independentă, unitară și indivizibilă”! Votați români, nu trădători! Așa cum ne îndeamnă și Petre Țuțea: „Români, nu vă mai alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara!”>> arată Andrei Pletea.

Loading

7 thoughts on “Pletea, despre lecția austriacă: Am trăit făra Schenghen de peste 2000 de ani. Tragedia e că noi, românii și bulgarii, nu suntem văzuți ca egalii vest-europenilor

  1. 42 de miliarde de euro. Astia-s banii pe care Uniunea Europeana ii ofera Romaniei. Suntem asa de europeni incat la rata de absorbtie a acestor fondurilor suntem cam pe la coada, ca deh, pe aia nu-i poti fura. La noi in spitale se moare de infectii nosocomiale, autostrazi inca nu avem care sa uneasca tara de la nord la sud, de la vest la est. Bugetul educatiei are un minim istoric, iar legile justitiei sunt terfelite de pe vremea lui Dragnea si se terfelesc in continuare. Plagiatorii (hotii, pentru cei care nu stiu ce-s aia) ne conduc tara, iar cele mai mai partide mafiote si-au unit fortele desi declarau pe fata intr-o vreme ca acest lucru nu se va intampla. Asta pe langa BOR, care e un stat in stat folosit ca aparat de manevra cand vine vorba de voturi. De aceea au atatea privilegii si pedofilii lor nu-s bagati la puscarie
    Daca tot nu te-ai convins de cele scrise mai sus, uita-te putin cati romani aleg sa paraseasca tara noastra pentru cele vestice si intreaba-te de ce. Somn usor in continuare!

    1. SUNT DE ACORD CU FIECARE CUVANT DIN ACEST TEXT AL ACELUI CONCETATEAN DIN BRAD CAT SI AL COMENTARIULUI. BRAVO, AMANDURORA.

  2. E multa birocratie si coruptie si la UE. Pana acum ne-a fost frica si sa vorbim despre asa ceva. E pacat de soferii de pe tiruri care pierd timp si bani multi. Problema absorptiei de fonduri nu e asa de simpla deoarece trebuie facute proiecte elegibile, e multa hartogarie si la noi nu e interesata lumea sa munceasca cam pe degeaba la astfel de proiecte. CEL MAI USOR LUCRU E SA DAM VINA PE ALTII.

  3. „Problema absorptiei de fonduri nu e asa de simpla deoarece trebuie facute proiecte elegibile, e multa hartogarie si la noi nu e interesata lumea sa munceasca cam pe degeaba la astfel de proiecte” Pai cine a facut toate aceste piedici birocratice, nu tot cei care iau 50 la suta in plus la salariu, pentru proiectele din PNRR? Ne dam cu stangul in dreptul de prosti ce sunt cei care ne conduc, nu mai zic de cei care voteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *