Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Florin Roman pune punctul pe i în speța listelor comune PSD-PNL: „Doar cei slabi și temători și le doresc”

În ultimele zile s-a vehiculat intens în mass media o posibilă alianță PSD – PNL la toate alegerile de anul viitor, poate mai puțin la europarlamentare, unde apartenența la grupurile politice europene ar putea înculca calculele de la București. S-a vehiculat chiar un „bloc democratic” contra AUR, o idee hazlie dat fiind faptul că cele două partide nu sunt opoziție, ci la guvernare.

Deputatul liberal de Alba, Florin Roman, a explicat în urmă cu două zile pentru Apuseni Info că un astfel de scenariu este dorit doar de cei „slabi”. Declarația lui Roman a fost prima dintre a liderilor PSD și PNL acesta fiind extrem de tranșant, dat fiind și faptul că PNL Alba este organizație de top din partid: „Oficial nu e nimic. In forul de conducere al niciunui partid, unde se iau deciziile, aceasta tema nu a fost discutata. Punctul nostru de vedere îl vom exprima când vom fi întrebați. Dar noi nu vedem fezabila o înțelegere cu PSD, decât in condițiile de acum, adică o majoritate parlamentara care sa susțină un guvern politic democratic. Nu văd rostul unor înțelegeri similare la alegerile locale. Doar cei slabi și temători și le doresc”.

Bode: Nu s-a discutat despre formarea unui bloc democratic cu PSD

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, duminică, la emisiunea Briefing de la Digi24, că în PNL nu s-a discutat despre formarea unui bloc democratic cu PSD. El a mai spus ă PNL își dorește să câștige alegerile, dar că o alianță cu PSD este „cea mai stabilă și mai de viitor construcție politică”. Fostul ministru de interne s-a arătat, de asemenea, convins că PNL va da președintele și în 2024 și a declarat că la europarlamentare „va trebui să alegem între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist”.

După ce piața a fost testată și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a infirmat zvonistica cu privire la „Blocul Democratic”: Nu am auzit. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am vorbit vreodată de un Bloc Democratic cu PNL

Discuţii politice sunt în fiecare zi, fiindcă facem politică. Eu am spus foarte clar că, din punctul meu de vedere, această coaliţie poate să funcţioneze şi după anul 2024. Nu s-a discutat niciodată de ‘blocul democratic’. Nu am auzit. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am vorbit eu, Nicolae Ciucă, Stănescu, Bode, nimeni nu a vorbit vreodată de vreun Bloc Democratic”, a declarat Ciolacu, la finalul unei şedinţe a conducerii PSD, potrivit Agerpres.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *