Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Minerii de la Mina Băiţa au declanşat un protest spontan şi refuză să intre în şut, pentru că nu și-au încasat salariile

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator. Sindicatul minerilor afirmă că astfel de întârzieri au loc periodic şi cere Ministerului Economiei şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale să verifice respectarea condiţiilor de acordare a licenţei de către Vast Băiţa Plai SA, care exploatează minereuri de cupru pe platforma Băiţa Plai, conform News.ro. 

„Sindicatul Mina Băiţa, sindicat constituit la nivelul angajatorului Vast Băiţa Plai SA, sindicat afiliat la Federaţia Sindicatelor din România, federaţie membră BNS, atrage atenţia asupra faptului că angajatorul înregistrează periodic restanţe la plata drepturilor salariale ale minerilor şi personalului auxiliar. În acest context, un nou protest spontan are loc la Mina Băiţa, unde angajaţii refuză să intre în mină din cauză că promisiunea plăţii salariilor restante în data de 20 septembrie 2023 a fost încălcată de conducerea firmei”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de BNS. 

Astfel, minerii din schimbul doi de la Mina Băiţa s-au întâlnit în curtea firmei şi oamenii au decis să refuze să intre în şut, pentru că proprietarul firmei Vast Băiţa nu şi-a respectat promisiunea de a vira drepturile băneşti restante până în 20 septembrie. 

Conform sursei citate, promisiunea datează de luni, când un alt protest spontan a fost închis cu acest angajament. 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *