Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Directorul Apele Române Mureș, verifică barajul de la Mintia, după încetarea contractului de mentenanță a obiectivului

Directorul Apele Române Mureș, verifică barajul de la Mintia, după încetarea contractului de mentenanță a obiectivului, au anunțat oficialii ABA Mureș. Obiectivul (barajul) este în proprietatea firmei Mass Global Energy Rom, după ce a cumpărat Termocentrala Mintia, iar vizita a venit ca urmare a articolelor apărute în spațiul public, cu privire la pericolul apărut în urma încetării contractului de mentenanță.

„În urma articolele apărute în spațiul public, conform cărora există un pericol iminent la termocentrala Mintia și la localitățile din jurul ei în urma încetării contractului de mentenanță a barajului de pe râul Mureș, vă comunicăm că o echipa formată din directorul Apele Române Mureș, ing. Sorin Vlad, inspectori în gospodărirea apelor cât și conducerea și specialiști de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara , director Dna ing. Aura Lasconi au constatat următoarele:

  • există personal deservent din partea instituție deținătoare;
  • Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara verifică aplicarea măsurilor de către proprietar;
  • Monitorizăm nivelul apei la barajul Mintia;
  • Asigurăm colaborarea dispecerului S.G.A. Hunedoara cu personalul deservent în ce privește schimbul de date hidro-metrorologice;
  • Verificăm înregistrările din registrele de tură până la definitivarea contractului cu firma de mentenanță;
  • Activitatea de monitorizare se realizează conform Planului de măsuri pentru gestionarea stării potențial generatoare de situații de urgență ca urmare a încheierii activității de supraveghere și mentenanță a barajului Mintia de pe râul Mureș. Planul de măsuri a fost adoptat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara în data de 25.09.2023, prin Hotărârea nr. 42 cu aceeași dată”, se arată într-o informare a Apelor Române Mureș.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *