Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Voicu Ienci: Unde va este onoarea, domnule Mureș?

Varsta e una dintre masurile intelepciunii si demnitatii. Cand mai ai si o prodigioasa activitate politica, desfasurata pe parcursul unor decenii, cand numeri mandatele in fruntea principalei forte politice a unui municipiu, cand istoria postdecembrista a unui Consiliu Local aproape se confunda cu activitatea ta ca si consilier local, toate astea ar trebui sa iti confirme intelepciunea si demnitatea -valori intrinseci onoarei, atributul nostru de capatai, cea care determina modul in care posteritatea ne poate retine sau ne poate uita, ne poate transforma in model de urmat sau in balast inutil.

E greu, recunosc, mai ales la PSD Brad, cand ai un primar mult prea infatuat ca sa dea vreo importanta organizatiei din care face parte, confiscand-o dimpreuna cu grupul de consilieri locali PSD.

La Brad, si ca organizatie, dar si ca grup in Consiliul Local, pesedistii sunt tratati pe post de turma, trecuti pe persoana fizica, devenind simple obiecte ale orgolilului liderului, care ar fi „maximus”, daca nu ar fi „minimus” prin valoarea atitudinilor -in primul rand fata de colegi, daca nu si fata de adversari.

Invariabil, cei care dau curs plecaciunilor, care se supun fara a schita un gest al demnitatii, care incalca reguli si principii pentru ca asa a spus sefu’, isi pierd, fara indoiala si onoarea.

In sedinta de luna trecuta a Consiliului Local al Municipiului Brad, intr-o situatie de ambiguitate, majoritatea consilierilor prezenti a decis -juridic corect, ca viitorul presedinte de sedinta sa fie domnul Mures Mihai, desi la rand, conform regulii statornicite prin Regulamentul de functionare, ar fi fost Raul Matei, din partea USR.

Am explicat la timpul potrivit de ce decizia a fost corecta pe litera legii, in conditiile in care Raul Matei absentase la sedinta respectiva. Am solicitat public, tot atunci, ca la urmatoarea sedinta, situatia sa se corecteze nu numai in litera legii, ci si in spiritul ei, prin respectarea unei reguli votate cu multi ani in urma de partidul, din care domnul Mures face parte, probabil chiar de catre dumnealui, personal, la timpul acela.

Domnul consilier PSD Mures Mihai ar fi trebuit ca la sedinta de astazi, dupa ce situatia juridica fusese rezolvata, sa faca un gest de demnitate si onoare: sa isi dea demisia din functia de presedinte de sedinta si sa il propuna pe cel care, moralmente, era indreptatit la aceasta functie -Raul Matei.

NU a facut-o, a preferat sa calce pe propria onoare si pe demnitatea organizatiei politice din care face parte.

Imi pare rau, domnule Mures, pentru parul dumneavoastra alb, pentru varsta dumneavoastra respectabila, pentru tinuta dumneavoastra -ce mi-a impus intotdeauna reverenta celui mai tanar in viata si politica, pentru o cariera prestigioasa in fruntea PSD, la Brad si in judetul Hunedoara.

Oare merita ifosele unui vremelnic imbaronit si fanfaron sa va faceti complice la o nedreptate? Oare va mai poate fi vreo teama -la cei 78 de ani ai dumneavoastra, de vreo consecinta in propriul destin politic? Oare nu sunteti la varsta la care sa va intrebati ce mostenire lasati in urma?

Functia de presedinte de sedinta pentru 3 luni in Consiliul Local e mai mult o responsabilitate in plus, in nici un caz vreun pericol, in orice calcul politic, pentru PSD. Nu se facea gaura in cer si nici pe pamant, la Brad, daca Raul Matei era presedinte de sedinta trei luni de zile.

Puteati, domnule Mures, sa aveti demnitatea sa plecati de la prezidiu acolo jos, in sala, cu constiinta impacata, ca ati nemultumit orgoliul lui Florin Cazacu, dar ati salvat onoarea Partidului Social Democrat.

Puteati sa va salvati propria onoare, lasandu-i lui Raul Matei ceea ce era de drept a lui.

Puteati ….

Va doresc sanatate si timp sa reparati nedreptatea facuta azi. Sa dea Dumnezeu sa sa ne vedem cu voie buna inca multi ani.

Va voi saluta mereu primul, asa cum e firesc si cum am facut-o intotdeauna.

In mintea mea, privindu-va in ochi, va ramane, insa, intrebarea: „unde va este onoarea, domnule Mures?”

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie

Loading

1 thought on “(OPINIE) Voicu Ienci: Unde va este onoarea, domnule Mureș?

  1. Probabil or fi acolo unde sunt și bonurile de masă ale ApaPROD,pe octombrie, pe care țarul roșu,Laurentiu Nistor și slugile lui le-a pus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *