Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Viorel Matiș: Vom avea în Beliș o rețea electrică modernă și sistem de distribuție de gaze în satele Bălcești și Beliș

Primarul din Beliș, Viorel Matiș, a anunaț recent că frumoasa comună de munte va avea o rețea electrică adaptată nevoilor actuale ale comunei și un sistem de distribuție de gaze în satele Bălcești și Beliș.

„Programul Anghel Saligny dar și programele naționale dezvoltate de alte instituții reprezintă calea către modernizare pentru localitățile din țara noastră!

Pentru comuna Beliș, aceste programe sunt cu atât mai importante cu cât proiectele noastre au fost adoptate și urmează să fie implementate.

Astfel, vom avea o rețea electrică adaptată nevoilor actuale ale comunei, dar, in același timp, vom avea un sistem de distribuție de gaze în satele Bălcești și Beliș. În total, proiecte în valoare de 15 milioane de lei pentru comuna noastră.

Proiectele, defalcat, arată așa:

  • Programul privind cresterea eficientei energetice infrastructurii de iluminat public în valoare de aproape 1,1 milioane lei, din care peste 80.000 de lei din fonduri proprii
  • Programul înființare sistem de distribuție gaze naturale în satul Bălcești și Beliș în valoare de 14 000 000 lei

Vă asigur că nu ne oprim aici!” a anunțat primarul Viorel Matiș.

Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Programul se desfășoară în perioada 2021-2028 având o valoare de 50 de miliarde de lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *