Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Toamna: un anotimp ideal pentru a vizita Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia este un important sit arheologic din România, situat în Munții Orăștiei din județul Hunedoara. Acesta a fost capitala regatului dacic în perioada cunoscută sub numele de Dacia Regală sau Dacia Mare, care a existat în secolele I î.Hr. și I d.Hr. Sarmizegetusa Regia a fost centrul politic, religios și cultural al acestei civilizații dacice.

Principalele caracteristici ale Sarmizegetusei Regiae includ fortificații masive, temple, așezări, și complexe de sanctuare. Cele mai notabile sunt cele trei sanctuare circulare, care au fost considerate de mult timp ca fiind dedicate zeului dacic suprem, Zamolxis. Aceste sanctuare au forme circulare și sunt construite într-o manieră complexă, folosind blocuri de piatră imense, fără utilizarea unui mortar.

Sarmizegetusa Regia a fost abandonată și distrusă în anul 106 d.Hr., când împăratul roman Traian a cucerit Dacia și a incorporat-o în Imperiul Roman. După această cucerire, capitala dacică a fost mutată la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, o altă așezare situată mai la sud.

Monumentul Unesco, aflat în administrarea DGAMPT, îmbracă în această perioadă haine ruginii și vă așteaptă să îl vizitați. Țineți cont de programul acestui sezon. În lunile octombrie și noiembrie situl istoric de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia poate fi vizitat în intervalul orar 09:00 – 18:00, iar în octombrie, noiembrie și decembrie monumentul este închis în fiecare zi de luni.

Loading

1 thought on “Toamna: un anotimp ideal pentru a vizita Sarmizegetusa Regia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *