Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Cetatea Colț, care l-a inspirat pe Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi“

Cetatea Colț, care l-a inspirat pe Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi“, dateazǎ de la începutul sec. al XIV-lea, când a fost ctitoritǎ de cneazul Cândea.

„Cetatea Colț se aflǎ pe teritoriul satului Suseni, județul Hunedoara, pe drumul județean DJ 686, la intrarea pe valea Râușor și la 3 km distanțǎ de satul Râu de Mori.

Se spune că Cetatea Colţ a fost sursa de inspiraţie a romanului „Castelul din Carpaţi”, scris de Jules Verne. Se pare că autorul însuşi a fost cândva oaspete la hanul de la poalele stâncilor, unde se ridica fortificaţia. Povestea de dragoste pe care a trăit-o cu domnița cetăţii l-a inspirat să scrie romanul.

Cetatea a fost ridicată pe un colț de stâncă, la intrarea în defileul Râușorului, în jurul unui turn pătrat, căruia i-au fost adăugate un zid de incintă, fortificat cu alte turnuri. Deși a fost ridicată în scopuri de apărare, ea nu a îndeplinit niciodată acest rol, cele trei fortificații fiind prea mici pentru a face față unor armate de mari dimensiuni, motiv pentru care, cel mai probabil, cetatea servea ca loc de refugiu în cazul unor conflicte între cnezi” arată cei de la Discover Hunedoara

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *