Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Prefectul Călin Marian, prezent la cel mai important eveniment agribusiness din Europa de Sud-Est

Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru, a participat astăzi la evenimentul găzduit de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Transilvania Food Summit, eveniment care are ca obiectiv principal reunirea mediului academic, a mediului administrativ, a mediului de afaceri, a societății civile și specialiștilor din domenii cheie pentru a fi expuse strategiile privind consolidarea fermierilor români în lanțul agroalimentar.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Mesajul prefectului județului Hunedoara, Marian Călin Petru: „Sunt onorat să fiu astăzi prezent, în calitate de speaker, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Au trecut aproape 26 de ani de când mă aflam în această încăpere în calitate de student. Alături de oamenii care mi-au fost colegi, astăzi, punem umărul la dezvoltarea agriculturii românești și vreau să scot în evidență că ne putem mândri cu roadele de înaltă calitate, obținute cu mare sârguință și dăruire. Județul Hunedoara are un potential agricol foarte ridicat, iar asta ne determină să fim prima verigă din lanțul de comerț, fiind cei care aduc materia primă. În contextul post-pandemic, optica asupra comertului s-a schimbat, relația comercială producător – client fiind mai apropiată, prin faptul că se vinde mai mult, mai aproape, iar acest lucru încurajează vânzarea produsului tradițional spre români. Activitatea de export nu s-a diminuat, deoarece avem exportatori mari în județul nostru. Transilvania Food Summit reprezintă o oportunitate unică de promovare și formare de parteneriate între fermieri, oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și o mare oportunitate de construcție a relațiilor de afaceri pe termen lung. În calitate de prefect al județului Hunedoara, mă implic activ în promovarea produselor autohtone, a tradițiilor culturale și gastronomice și îmi doresc să creștem împreună încrederea consumatorilor în produsele alimentare locale.”

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *