Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Topul celor mai mari pești din lume

Care sunt cei mai mari pești din lume? Vă prezentăm astăzi, pe baza datelor existente până în prezent, clasamentul celor mai mari pești din lume. Este o mică imagine de ansamblu prezintă uriașii faunei acvatice de peste doi metri lungime.

PEȘTELE LUNĂ (2 M)

Peștele lună are o formă neobișnuită turtită lateral, greutatea sa ajungând la o tonă, în același timp creierul său fiind de mărimea unei nuci. Peștele lună se hrănește cu plancton, pui, ouă și larve ale altor pești. Peștele-lună nu are o coadă tradițională, dar are în schimb un guler cu un corp rotunjit. Există un pește mare în apele calde ale mărilor.

Faptul că are sângele cald îi conferă peştelui-lună un avantaj substanțial faţă de pradă şi de alte specii rivale de prădători din adâncuri, având astfel o viteză mai mare de deplasare şi de reacţie, o vedere mai bună şi o mai bună funcţionare a creierului, precum şi abilitatea de a suporta mai bine efectele expunerii la frig a organelor vitale.

Cel mai mare pește-lună a fost capturat în Indonezia, greutatea sa a fost de 2,2 tone, lungimea a fost de aproximativ 3 metri. Un imens pește-lună de patru metri a fost văzut lângă Sydney. Locuiesc separat, se adună în turme numai în faza de reproducere. Fiecare femelă depune până la un milion de ouă. Servesc ca hrană pentru mulți prădători. Populația de pești exotici de pe planetă este mică.

În țările asiatice, din el se fac delicatese, în Europa, Australia nu este recunoscută din cauza numărului mare de paraziți din carne.

sursă video: Inside Edition
sursă video: Reuters

GROUPER GIGANT SAU GUASSA (2,5 M)

Meroasa gigant din familia Serranidae de pești marini se găsește pe coasta Braziliei, în Marea Caraibelor. Pescarii numesc giganții, care cresc până la doi metri și jumătate, cuvântul afectuos „guasa”. Greutatea maximă înregistrată a unui pește răpitor este de 363 de kilograme. A fost exterminată mulți ani din cauza cărnii dense și delicioase.

În ultimii ani, pescuitul la grupă a fost interzis, iar populația se recuperează treptat. Stingherul locuiește în recifele de coastă și își apără agresiv teritoriul. Diferă în carcasă masivă, învelitoare branhiale spinoase. Mănâncă broaște țestoase și pești.

sursă video: BlacktipH

BELUGA (4,2 M)

Beluga răpitoare este cel mai mare reprezentant al sturionului. În ficțiune există descrieri ale exemplarelor de 10 metri găsite în Volga. Recordul înregistrat oficial este de 4 metri 20 de centimetri și cântărește peste o tonă. Un corp mare, pește baleen cu nasul ascuțit, se hrănește singur, se hrănește cu diferite tipuri de pești, plancton. Locuiește în mările interioare, în care curg râuri de apă dulce (Caspian, Negru, Adriatic, Azov). Spawning se ridică în albii râului. Acolo, beluga devine un obiect de interes pentru pescari..

Balenele Beluga sunt crescute artificial în Turcia, Bulgaria, pe malurile Dunării în Serbia. O beluga mare este încrucișată cu alți reprezentanți ai sturionului, se dezvoltă specii rezistente care pot genera în apropierea megalorilor.

sursă video: Deep Marine Scenes

RAZA GIGANTICĂ DE APĂ DULCE (4,5 M)

Raza uriașă de apă dulce se găsește în râurile noroioase din cea mai mare parte a Asiei de Est. Australia, Noua Guinee, Borneo. Cea mai mare stingray de râu a fost prinsă în urmă cu doi ani în China, greutatea sa a ajuns la jumătate de tonă, lungimea corpului de la nas până la vârful cozii – 4,5 metri.

Pe coada peștilor există spini periculoși care trag cu ace otrăvitoare în momentele de pericol. Cu o lovitură de coadă, stingray străpunge pielea taurului, fundul bărcii cu un ghimpe ascuțit (până la 40 cm lungime). Băieții și pescarii devin adesea victime ale zgârieturilor. Nu vânează în mod specific raze de râu, dar acești prădători cad în plasă în timpul urmăririi prăzii.

sursă video: National Geographic

SOMN (5 M)

Somnul comun sau european trăiește în bazine adânci, se hrănește cu carne proaspătă, pește, carii. Cele mai mari exemplare de pești sunt capabili să târască scăldătorii și animalele mici care au ajuns să bea sub apă. Cel mai mare somn capturat avea cinci metri lungime și cântărea jumătate de tonă. Peștele se găsește în râuri mari, iazuri, lacuri de pe toate continentele.

Corpul lung și moale al prădătorului nu este acoperit cu solzi, gura peștilor este imensă, rândurile de dinți de pe fălci seamănă cu perii mari. Ochii somnului sunt mici, bine separați în lateral. Somnul se înmulțește în turme numai pentru perioada de iarnă, până la 10 persoane sunt capturate dintr-un bazin. Pentru reproducerea peștilor, sunt construite cuiburi speciale. Ultimii indivizi mari au fost înregistrați în Italia, pe lacul Issyk-Kul, în Franța.

sursă video: Catfish World by Yuri Grisendi
sursă video: Best Documentary

MARLIN ALBASTRU (5 M)

Frumosul albastru atlantic marlin este capabil să-și schimbe culoarea în momentele de pericol, devine albastru deschis. Cel mai mare pește marlin atinge 5 metri lungime, există indivizi cu greutatea de până la o jumătate de tonă. Marlin este ușor de recunoscut prin nuanța sa albastră caracteristică de solzi, un nas lung și ascuțit, ca o suliță. Prădătorul se deplasează cu o viteză de până la 100 de kilometri pe oră, este un mare succes să-l prinzi pe o tijă care se învârte.

Cu un nas lung, peștii mari sunt capabili să străpungă o barcă din duraluminiu, rândurile bine direcționate de dinți seamănă cu o pila. Marlinii vânează ton, pești zburători, se prăbușesc în școli dense, pești uimitori cu o coadă puternică, înghițindu-l din mers. Acest prădător marin provine din familia bibanilor. Carnea lui este densă, suculentă.

sursă video: Westin-Fishing
sursă video: StanzFam

RECHIN ALB MARE (6 M)

Marele rechin alb este cel mai inteligent prădător capabil să se deplaseze la viteze de până la 24 de kilometri pe oră. În Oceanul Pacific au fost observate persoane mari de până la opt metri lungime. Au fost prinși giganți de 6 metri cu o greutate de aproximativ două tone. Practic, prădătorii ating 4 sau 5 metri lungime, 1,2 tone greutate. Se hrănesc cu pești mari, țestoase, păsări..

Într-o perioadă de pescuit nereușită, ei sunt gata să atace mamiferele. Adesea atacă înotători și scafandri. Plasele de pescuit sunt adesea atacate. Rechinul alb este mobil, agresiv, viclean. Chiar și o cușcă de fier nu salvează întotdeauna scafandrii. Când rechinii apar în apropierea plajelor, scarele speciale cu ultrasunete sunt coborâte în apă, afectând receptorii electromagnetici ai rechinilor.

sursă video: National Geographic
sursă video:
BlacktipH

RECHIN BALENĂ (10 M)

Rechinul balenă poate crește până la 15 metri lungime, greutatea unui astfel de prădător este de aproximativ 2,5 tone. În majoritate există persoane de până la 10 metri. Giganții sunt inactivi, viteza maximă nu depășește 5 kilometri pe oră. Peștii mari se hrănesc cu plancton, se comportă pașnic cu înotătorii, le permit să călărească pe spatele plat.

Carnea de rechin de balenă este comestibilă, ficatul este apreciat pentru conținutul său ridicat de grăsimi. Pielea rechinului este pată, netedă, acoperită cu dinți dermici – procese dure, există până la 15 mii. Botul celui mai mare pește de rechin este turtit, cu o gură uriașă cu deschidere largă. Peștele trăiește în apele calde din Pacific, India, Oceanul Atlantic. Numeroase turme văzute în largul Filipinelor, pe coasta Africii de Est.

sursă video: National Geographic

sursă text: ro.angelajoyhealth.com

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *