Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Iulian Balaj: S-a semnat contractul de finanțate pentru Centrul de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Ștei

Primarul din Ștei, Iulian Balaj, a anunțat că s-a semnat contractul de finanțate pentru Centrul de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Ștei.

„Studiile demografice evidențiază faptul că ponderea persoanelor în vârstă, din totalul populației, va crește semnificativ în deceniile următoare.

Politicile publice ale Primăriei și Consiliului Local Ștei au în atenție grija pentru această categorie socială și în acest context s-a depus și câștigat proiectul, în valoare de 7 000 000 lei, finanțat din bani europeni, prin PNRR.

Scopul proiectului este de a înființa un serviciu social de tip centru de zi de asistență și recuperare și o echipă mobilă de îngrijire la domiciliu, pentru persoane vârstnice (cu punct de intervenție și în orașul Ștei și în comuna Lunca).

Obiective specifice :

  • Înființarea acestui centru de zi de asistență și reabilitare, prin conversia, reabilitarea și modernizarea fostei cantine a Liceului Tehnologic Unirea(abandonată și neutilizată, în prezent), pentru a face fața nevoilor functionale ale proiectului.
  • Se va amenaja zona verde și aleile pietonale din incintei obiectivului și spații de socializare și relaxare exterioară.
  • Această nouă investiție va respecta condițiile de eficiență energetică și egalitatea de șanse.
  • Realizarea de noi cabinete și funcțiuni specifice, dotarea cu tehnologie și logistică modernă.
  • Achiziția de două autovehicule pentru serviciul de îngrijire la domiciliu.
  • Asigurarea asistenței sociale și medicale, la domiciliu, atât pentru orașul Ștei cât și pentru comuna Lunca” a anunțat primarul Iulian Balaj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *