Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Plantație de cannabis, anihilată în Timiș: Avea sistem de irigație pe 4.000 de metri pătraţi și supraveghere video

Opt persoane au fost reţinute de DIICOT Timişoara, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, iar vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, au pus în aplicare, joi, 11 mandate de percheziţie, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, a anunţat, vineri, Birol de presă al Poliţiei Timiş.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.

Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi şi racorduri.

Pentru asigurarea culturii, bănuiţii ar fi luat măsuri de protecţie activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei, în vederea identificării unor potenţiali hoţi sau rivali, dar şi pentru a observa prezenţa poliţiei.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alţi doi bănuiţi, care ar fi luat cunoştinţă despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat în mod repetat cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţ.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, de la o adresă din judeţ (un canton) cantităţile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri dimineaţa, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătraţi.

Procurorii DIICOT Timişoara au dispus reţinerea a opt persoane bănuite, pentru 24 de ore, iar azi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *