Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Prefectul Călin Marian anunță verificări la lucrările hidrotehnice din zonele Deva – Brad – Hațeg

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru, s-a întâlnit cu specialiștii Administrației Naționale Apele Române și ai Administrațiilor Bazinale de Apă Mureș, Jiu și Crișuri, care efectuează verificarea stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice din județul Hunedoara, cu rol de apărare împotriva inundațiilor. La întâlnire au participat și cei doi subprefecți, Lorincz Szell și Constantin Fulga.

În Bazinul Hidrografic Jiu aferent județului Hunedoara au fost verificate lucrările de apărare de pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni echipa tehnică să continue verificările la lucrările din zonele Hațeg – Deva – Brad.

Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara: „În primul rând, mulțumesc directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara, Aurica Lasconi și specialiștilor de la Apele Române pentru intervențiile prompte și eficiente din timpul recentelor inundații. Alături de voi, am fost pe teren și am coordonat chiar la fața locului intervențiile pe care le-ați desfășurat împreună cu ISU Hunedoara. Și nu a fost tocmai ușor, fiind vorba despre fenomene de amploare, complexe. Dăm totul pentru cetățeni, pentru siguranța lor și pentru a proteja casele, gospodăriile și animalele pe care le au, însă, din nefericire, există situații de urgență neprevăzute. Aceste întâlniri au devenit deja un obicei și mă bucur să văd că există un plan concret de dezvoltare și obiective de investiții care să fie promovate în vederea reducerii riscului la inundații în județul nostru”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *