Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Stefania Ferencz ajunge la Curtea de Conturi. Omul lui Boc ajunge la instituția care controlează periodic primăriile!

gov.ro

Rareș Bogdan a anunțat ieri că Ștefania Gabriella Ferencz, cunoscută drept „Blonda lui Boc”, este propusă pentru poziția de membru al Curții de Conturi.

„Pentru Curtea de Conturi, pentru poziția de vicepreședinte a fost votat domnul Lucian Heiuș. Este fostul șef al ANAF, secretar general al MFP în acest moment, un om care a fost prefect, care a fost șef de administrație financiară, cu o mare-mare experiență în domeniu și credem că va face un lucru excepțional în următorii 9 ani, la Curtea de Conturi.

De asemenea, cealaltă poziție, de membru în Consiliu, doamna Ștefania Ferencz, timp de 12 ani șefa de Cabinet a primarului Emil Boc, la Cluj, șefa Cancelariei și șefa de Cabinet, ulterior, în momentul în care Emil Boc era premier al României, timp de patru ani, apoi secretarul general al Ministerului Transporturilor și, până de curând, secretarul general al Ministerului de Interne – un om cu mare experiență în administrația locală și centrală. Și credem că cele două propuneri sunt absolut salutare pentru această importantă instituție a Statului Român”, a spus, luni, Rareș Bogdan.

Omul lui Boc ajungă la instituția care controlează periodic primăriile!

Ca să se asigure că autorităţile locale gestionează corespunzător banii publici, Curtea de Conturi efectuează periodic, de regulă o dată la trei ani, controale la primării. În Cluj, unii primari au primit deja vizita inspectorilor de conturi, alţii aşteaptă verificările programate pentru ultimele luni ale anului.

Cine este Stefania Ferencz?

Cariera explozivă a Ștefaniei Ferencz a început în anul 2001, când, ieșită de pe băncile facultății, aceasta a fost consilier la cabinetul de deputat al lui Emil Boc.

Ulterior, tânăra originară din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, a ajuns să fie director al cabinetului lui Boc și coordonator al activității de consiliere al grupului parlamentar PD.

Când Emil Boc a ajuns pentru prima dată primar al Clujului, Ștefania Gabriella Ferencz lucrat în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Când Boc a fost premier al României, Ferencz a fost adusă director de Cabinet al Prim-Ministrului.

După ce Emil Boc a revenit în fotoliul de primar al Clujului, și Gabriella Ferencz s-a întors în Primărie, ocupând, în perioada 2014-2019, postul de director general al Direcției de Comunicare, Dezvoltare Locală și Management Proiecte.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *