Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Tânăr din Alba a fost arestat pentru trafic de droguri: Vindea droguri minorilor cu 100 de lei gramul!

La data de 12.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

S-a reținut  că, în perioada 2022- august 2023,  a deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) către consumatori , inclusiv minori,  din municipiul Blaj și localitățile învecinate, cu suma de 100 lei pentru un gram. 

În urma perchezițiilor efectuate pe raza județelor Alba și Cluj,  au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină (3-CMC, drog de mare risc), cântare electronice, telefoane mobile, două dispozitive de mărunțit și  suma de 1.700 de lei.

Au fost audiate în calitate de martor  22 de persoane. 

În cursul zilei de 13.10.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, a dispus  arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de  30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Cicio-Pop” Cluj Napoca.  

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *