Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Majorarea cu 13,8% a taxelor și impozitelor locale din Beiuș, subiect de controversă între USR și primăria Beiuș

Majorarea cu 13,8% a taxelor și impozitelor locale din Beiuș, subiect de controversă între USR și primăria Beiuș.

În urmă cu câteva zile, înainte de ședința extraordinară de Consiliu Local Beiuș, consilierul local USR – Emil Popa a denunțat o „dezbatere publică la secret despre majorarea taxe și impozite cu 13,8%!”. Ulterior oficialii primăriei Beiuș au precizat că este o dezinformare.

În concret, Emil Popa a declarat: O nouă ”dezbatere publică” are loc în stilul Primăriei Beiuș. Adică la secret. ”Dezbaterea” despre majorarea cu 13,8% a taxelor și impozitelor locale. Da, ați citit bine, cu 13,8%! Un anunț discret a fost postat undeva pe websiteul neprietenos și nefinalizat al instituției, unde îl poți găsi doar din noroc sau din greșeală. Și a fost pus acolo pentru singurul motiv, că așa îi obligă legea, nu pentru că cei din conducerea Primăriei Beiuș și-ar dori pe bune o dezbatere reală pe marginea subiectului care practic ne afectează buzunarele tuturor.

Chiar vă provoc să găsiți unde este pus anunțul cu dezbaterea publică despre majorarea taxelor și impozitelor locale cu 13,8% și să puneți în comentarii linkul! Vă previn că nu aveți cum, pentru că atât de inteligent a fost făcut websiteul încât să nu poți pune link direct. Nu știu dacă deliberat sau din prostie se întâmplă asta, dar asta pățești când îți face pagina de internet o firmă care se ocupă cu… produs săpun.

Consider că, pentru o chestiune atât de importantă precum taxele și impozitele, cetățenii ar fi trebuit să fie invitați la o discuție reală, față în față cu cei din aparatul de specialitate al primarului, pentru a găsi soluții ca birurile să nu crească sau să fie cât mai mici! Cum s-a procedat acum, pe ascuns, printr-un simplu document aruncat la grămadă pe internet, fără nici un pic de promovare, denotă nepăsarea celor aleși în fruntea administrației locale față de beiușeni. Dar probabil ați simțit asta deja și cu altă ocazie”.

Ulterior, oficialii primăriei Beiuș au emis o clarificare privind taxele și impozitele aferente anului 2024: „Ca urmare a postării apărute în on-line, unde se face referire la majorarea cu 13,8% a impozitelor și taxelor aplicabile Municipiul Beiuș, dorim să precizăm că proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCL 105/27.04.2023 vizează doar vehiculele de transport marfă ≥12 tone, a căror impozitare se indexează cu rata de schimb a monedei euro , stabilită în prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2023 și ținând cont de valorile minime, prevăzute în directiva 1999/62/ CE-date comunicate pe site-ul MDLPA, astfel, la data adoptării HCL 105/27.04.2023, nu existau datele de referință, așa cum prevede art.491 alin.1 indice 1 din L227/2015- Cod Fiscal.

În consecință, toate celelalte taxe si impozite stabilite prin HCL 105/27.04.2023 rămân neschimbate!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *