Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Brădeanca Alina Gîrbea va candida la alegerile europarlamentare din partea USR

USR a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare și anunță lansarea oficială a acestora vineri, 20 octombrie, la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), organizat în premieră la București.

Lista USR va fi deschisă de următorii candidați:

 1. Elena Lasconi
 2. Dan Barna
 3. Vlad Voiculescu
 4. Vlad Botoș
 5. Cristina Prună
 6. Radu Mihail
 7. Corina Atanasiu
 8. Adriana Cristian
 9. George Gima
 10. Teodora Stoian
 11. Ramona Goga
 12. Alina Gîrbea
 13. Geta Daniela Drăghici
 14. Alina Totti
 15. Nicolae Mihai Șvab
 16. Emilia Mateescu
 17. Ion Belu
 18. Gabriela Ferguson
 19. Lucia Hang
 20. Dan Adrian Pop

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Lista de candidați pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă și profesionistă pe scena politică. Alegerile europarlamentare din iunie vor fi primul test electoral al anului 2024, iar rezultatul USR va fi pe măsura angajamentului nostru continuu pentru modernizarea și dezvoltarea României pe principii europene”, precizează, în context, președintele USR, Cătălin Drulă.

USR continuă negocierile pentru construirea unui pol de dreapta alături de partenerii de la Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei.

România are nevoie de o a treia cale, care să adune forțele reformiste în lupta cu un bloc corupt PSD-PNL și cu extremismul AUR.

Obiectivul negocierilor cu partenerii USR este de a propune o listă comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta.

Cine este Alina Gîrbea?

Alina Gîrbea a fost consilier în Parlamentul European, fost funcţionar european, cu experienţă în Comitetul Economic şi Social European şi în Comisia Europeană (Centrul European pentru Strategie Politică). Este absolventă a masterului în afaceri europene al Sciences Po Paris.

Alina Gîrbea este de loc din Brad și o absolvit cu rezultate remarcabile Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *