Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Primăria din Sebeș cumpără nouă autobuze electrice și 12 stații de încărcare

Primăria Sebeș a lansat, pe 12 octombrie, în SEAP, o licitație pentru achiziția de autobuze electrice cu stații de încărcare în cadrul proiectului PNRR „Dotarea cu vehicule nepoluante pentru transportul public în municipiul Sebeș”.

Valoarea totală este estimată la 20.643.588,59 de lei, fără TVA. 

Proiectul prevede achiziția a:

  • 9 autobuze electrice din gama 10+1 metri
  • 9 stații de încărcare lentă
  • 3 stații de încărcare rapidă

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care 25 pe scaune și minim 25 în picioare. Autobuzele vor fi prevăzute în mod obligatoriu cu loc special amenajat pentru cărucior rulant.

Ce este un autobuz electric?

Un autobuz electric cu baterie este un vehicul electric care înlocuiește motorul tradițional cu ardere și transmisia cu un motor electric și o baterie. Într-un autobuz electric, nu mai există un motor și nici un rezervor de combustibil. În schimb, motorul electric din autobuz servește ca motor și transmisie, în timp ce bateria este, în esență, „rezervorul de combustibil”.

Autobuzele electrice funcționează trimițând un semnal către controlerul sistemului de propulsie la pornire. Acest semnal alimentează bateria de înaltă tensiune, unde este stocată energia chimică, și o transformă în energie electrică . Această energie electrică este distribuită apoi în toate componentele diferite care fac autobuzul să funcționeze, cum ar fi motorul electric și sistemul de management termic.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *