Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vocea opoziției din Cluj, Adriana Cristian, în topul candidaților USR pentru europarlamentare

În această dimineață s-au finalizat alegerile interne pentru lista candidaților USR pentru Parlamentul European și suntem mândri să vă anunțăm că Adriana Cristian, consilier municipal în Cluj-Napoca, se află pe un loc eligibil.

Lista a fost prezentată de președintele USR, Cătălin Drulă, și include nume de referință, precum Elena Lasconi, Dan Barna și Vlad Voiculescu. Pe listă se regăsesc profesioniști cu experiență solidă în domenii vitale pentru România: administrație, gestionarea fondurilor europene, politică externă. Lista este echilibrată din punct de vedere al genului: în primii zece, 50% dintre candidați sunt femei.

Nu e doar o listă. E un semnal puternic că USR își menține angajamentul profund pentru valorile democrației liberale europene care trebuie să definească și viitorul României. Cu un background solid în administrația locală, Adriana Cristian știe ce înseamnă buna guvernare. Misiunea ei va fi să construiască mecanismele care apropie Europa de autoritățile și comunitățile locale. Pentru această platformă a obținut voturile membrilor USR, iar Adriana Cristian poate fi vocea Clujului în Europa.

În 20 octombrie, la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), găzduit în premieră la București, USR își va lansa oficial candidații.

Nu putem să lăsăm România să ia direcția populismului sau a Rusiei. E o rușine ca la 30 de ani de la Revoluție să avem de ales între partidele sistem și extremiști fără scrupule. Noi, USR, suntem a treia cale pentru România și oferim o alternativă reală, care să modernizeze România. Am cerut colegilor mei votul cu următorul îndemn pe care-l adresez și clujenilor: iubesc Europa, îmi e acasă și casă, am nevoie de susținerea dumneavoastră pentru a lupta și pentru ea.

Suntem pregătiți pentru lupta ce urmează. Cu implicarea fiecăruia dintre voi, vom face ca mesajul USR să ajungă în fiecare colț al țării.

Să modernizăm România împreună! În 2024, cu multă muncă și cu pasiunea voastră, vom reuși!”, a declarat Adriana Cristian.

La alegerile europarlamentare din 2019, USR a câștigat alegerile în județul Cluj cu 32,47%.

Lista USR va fi deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoş.

Restul numelor de pe lista extinsă publicată luni au fost stabilite prin vot intern de către membrii USR:

5. Cristina Prună;

6. Radu Mihail;

7. Corina Atanasiu;

8. Adriana Cristian;

9. George Gima;

10. Teodora Stoian;

11. Ramona Goga;

12. Alina Gîrbea;

13. Geta Daniela Drăghici;

14. Alina Totti;

15. Nicolae Mihai Şvab;

16. Emilia Mateescu;

17. Ion Belu;

18. Gabriela Ferguson;

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *