Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Tulnicul Țării Zarandului, Vlad Lință: Iubesc aceasta țară, iubesc portul românesc, tradițiile și obiceiurile poporului român

Vlad Lință are 17 ani, de loc este din Vața de Jos și este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia și absolvent al Școlii Populare de Arte din Deva, la clasa profesorului Maria Simion. Tânărul zărăndean este o uriașă speranță a muzicii folclorice din Țara Zarandului, fiind denumit „Tulnicul Țării Zarandului”. DISPERSIE.ro, site component al trustului nostru, ia luat un interviu talentatului interpret de muzică populară.

DISPERSIE: Cât de mult te influențează tradițiile din Țara Zarandului, din Munții Apuseni, din locurile unde ai copilărit?

Vlad Lință: Tradițiile din locul unde am copilărit mă fac sa nu-l uit niciodată!

Eu întotdeauna sărbătorile de Paste si de Crăciun le-am petrecut acasă la Vața de Jos, la Brotuna mai exact, împreuna cu toata familia.

Avem la sat niște obiceiuri extraordinare, cum ar fi: tăiatul porcului sau mersul cu colinda la Crăciun, „mersul cu duba” prin sat in ziua de Crăciun sau „mersul cu capra” in ajun de Revelion. Eu de mic copil mergeam din casa in casa cu colinda, prin tot satul, abia așteptam acest moment. Apoi de Sărbătorile Pascale în perioada postului, feciorii din sat se aduna la pușcat, iar în ziua de Paște, un obicei foarte așteptat de toți copii este: schimbul de oua „împistrite”. Mă simt legat de locurile natale.

Pentru a citi tot interviul, click aici – Vlad Lință: Folclorul, portul popular, tradițiile si obiceiurile poporului român sunt comorile noastre inestimabile

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *