Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Certificat de urbanism pentru 2 trasee de biciclete: Un traseu va fi în Munții Zarandului, Arad-Săvârșin

sursa foto: pădureacraiului.ro

Iustin Cionca, liderul județului Arad, a anunțat că s-a semnat prelungirea certificatului de urbanism pentru proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”. Acest proiect prevede două piste de cicloturism, pietruite, în județul Arad. Prima, pe traseul Secusigiu-Felnac-Zădăreni-Arad-Pecica-Semlac-Șeitin-Nădlac, iar cea de a doua pe partea stângă a Mureșului, de la Arad până la Săvârșin.

„Este un proiect amplu, în colaborare cu alte 3 județe, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, cu o lungime totală de 1729 de kilometri, finanțat prin PNRR. În Arad, vom avea două trasee, unul care va intra din Timiș, pe la Secusigiu, până la Nădlac, iar celălalt de la Arad, pe malul sudic al Mureșului, prin Fântânele, Frumușeni, Zăbrani, Lipova, până la Birchiș. De acolo, traseul se bifurcă: o parte spre Hundeoara, prin Săvârșin, iar cealaltă spre Făget, județul Timiș.

Aceste trasee înseamnă facilitarea cicloturismului, îndemnul de a ne cunoaște județul și, totodată, o doză de sănătate pentru cei amatori de acest sport” a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *