Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Nouă militari au fost răniți în urma exploziei unei grenade într-un poligon din Crasna, județul Sălaj

Nouă militari au fost răniţi, miercuri, în urma exploziei unei grenade în poligonul militar de la Crasna, judeţul Sălaj, unul dintre aceştia suferind o rană gravă la picior. 

„Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10,15, în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei şedinţe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie ‘Simion Bărnuţiu’, din Şimleu Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău”, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire şi altor opt militari aflaţi în proximitatea locului în care s-a produs incidentul, conform Agerpres.

„Ulterior, cei opt militari au fost transportaţi cu ambulanţe la acelaşi spital, pentru evaluare şi acordarea îngrijirilor medicale. Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar şi a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se mai arată într-un comunicat al MApN. 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *