Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vara se întoarce câteva zile în Ardeal și Crișana: Alba Iulia 27°, Cluj 26°, Oradea 27° și Arad 29°

Dacă joi și în prima parte a zilei de vineri, 20 octombrie, vor mai fi câteva înnorări și ploi în jumătatea nordică a țării, ulterior cerul se va însenina în mare parte din țară, iar vineri la prânz termometrele vor arăta între 22 și 29 de grade. Cauza? Un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an. 

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă se pare că va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar și în multe zone deluroase, datorită norilor și vântului destul de puternic dinspre sud și sud-vest. Nu este exclus ca în unele zone această noapte să fie una tropicală. 

Cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie. Chiar dacă inversiunile termice și norii ar putea atenua încălzirea în unele zone, temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării, scrie meteoradar.ro.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *