Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Tricolorul a fost repus în dreptul său pe bornele de pe Piatra Secuiului: „Amu rânduiala e cum trebuie. Nu mai stricați vopseaua. Avem cămara plină”

Oamenii lui George Simion, membri AUR din mai multe județe, luând act de faptul că tricolorul a fost din nou înlocuit cu steagul Ungariei de pe Borna de la Piatra Secuiului, informație oferită în exclusivitate de Apuseni Info, au acționat vineri, 20 octombrie și au revopsit bornele.

„Amu rânduiala e cum trebuie. Nu mai stricați vopseaua. Avem cămara plină și suntem antrenați pentru apărarea interesului național” a anunțat liderul AUR Hunedoara, Tiberiu Claudiu Bârstan.

Vă reamintim, în ultimii trei ani două borne topografice de beton amplasate pe masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, în judeţul Alba, din Munții Apuseni, sunt obiectul unei dispute între turiştii români şi maghiari. Periodic, cele două borne sunt vopsite în culorile drapelului naţional al Ungariei şi României de către turiştii care urcă masivul muntos, din Rimetea. 

Cum arăta borna înainte de intervenția celor de la AUR?

sursă foto: bluedot.ro

Masivul Piatra Secuiului are o altitudine de 1.128 metri şi reprezintă una dintre atracţiile turistice principale ale Țării Trascăului. Zeci de mii de turişti, majoritatea maghiari, vizitează în fiecare an comuna Rimetea şi localitatea componentă, Colţeşti.

Comuna Rimetea are peste 90% de locuitori de etnie maghiară.

Loading

1 thought on “Tricolorul a fost repus în dreptul său pe bornele de pe Piatra Secuiului: „Amu rânduiala e cum trebuie. Nu mai stricați vopseaua. Avem cămara plină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *