Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ce să puneți în sarmale ca să aibă gustul perfect?

Sarmalele, una dintre preparatele culinare tradiționale care se gătesc în zile de mare sărbătoare și nu numai, în Transilvania și Crișana, doar că puține bucătărese știu care este ingredientul care le oferă savoare. Pontul care te trimite cu gândul la bunicile noastre, la copilărie și e folosit de mulți chefi.

Carnea și amestecul de ingrediente delicioase sunt foarte importante, doar că un produs de cea mai bună calitate este dat de un lichid care poate părea banal la prima vedere: Apa este cea care face diferența între sarmale mediocre și sarmale excelente.

Apa joacă un rol important pentru că este absorbită de toate legumele folosite, dar mai ales, de orez. Orezul să fiarbă repede și să devină moale când este gata totul. De asemenea, apa se adaugă în oală în funcție de cât de grasă este carnea folosită.

Spre exemplu, o carne cu mai multă grăsime fierbe în aproximativ 150 ml de apă în compoziție, la 100 grame de orez. Dacă se folosește carne mai slabă, cum ar fi cea de curcan, atunci este nevoie de 200 ml de apă la 100 grame de orez.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *