Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Maria Lătărețu, o viață plină de drame: Cinci copii i-au murit, cea mai mică sfâșiată de câini

Maria Lătărețu a fost o cântăreață română, de muzică țărănească din Gorj și populară. A fost una dintre cele mai îndrăgite interprete din domeniu, fiind supranumită deseori Privighetoarea Gorjului. Jazzmanul Johnny Răducanu o considera Ella Fitzgerald a României.

În cariera sa a susținut un număr mare de concerte, a realizat numeroase înregistrări discografice și a participat la un număr mare de emisiuni de radio și TV.

Maria Lătărețu, o viață plină de drame. Cinci copii i-au murit, cea mai mică sfâșiată de câini

  • În 1929, Gicuțu, primul copil al artistei, a murit la doar 2 ani și jumătate fiind bolnav, după ce a suferit o bronhopneumonie. În acele timpuri nu existau prea multe medicamente, ci doar aspirină.
  • Al doilea băiat al Mariei Lătărețu, Ion, s-a născut în 1931 și a fost singurul care a supraviețuit. Acesta a murit în anul 2001.
  • Ulterior, Maria Lătărețu a născut o fetiță, Măriuca, dar și acesta a trăit numai 6 ani. Fetița și-a pierdut viața extrem de tragic după ce a fost sfâșiată de câini.
  • Gemenele Polina și Maria au murit la puțin timp după naștere, tot de bronhopneumonie.
  • Ultimul băiat al artistei s-a născut în 1937, iar artista l-a adus pe lume la o nuntă la care era invitată să cânte. În timp ce mergea cu alaiul, cântăreața s-a împiedicat de o buturugă și a căzut pe burtă. La doar câteva zile după acest incident, copilul a decedat.

Maria Lătărețu a întreprins numeroase turnee atât în țară, cât și în străinătate: Polonia, Cehoslovacia, U.R.S.S., Egipt, Siria, Elveția, Turcia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Iugoslavia, Iordania.

De-a lungul carierei sale a cântat cu mari șefi de orchestră și dirijori: Gelu Barabancea, Nicu Stănescu, Ionel Budișteanu, Victor Predescu, Radu Voinescu, George Vancu, Ion Luca-Bănățeanu, Florea Cioacă, Constantin Mirea, Nicu Novac.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *