Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un nou traseu turistic superb în Apuseni: Are 12 km și 6 puncte de belvedere!

Sâmbătă, 28 octombrie, clujenii sunt invitați la inaugurarea noului traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești. Traseul circuit este de 12,5 kilometri și are 6 puncte de belvedere.

„Minunatele culori ale toamnei din Apuseni, văzute din defileul Someșului Cald și din șase puncte de belvedere din creasta de deasupra, ne «obligă» să inaugurăm noul traseu Rusești- Dâlboacă- Colții Șoimului-Rusești sâmbătă, 28 octombrie, cam singura zi fără ploaie din a doua jumătate a săptămânii acesteia.

Așadar, vă invităm pe toți – iubitori de munte, de drumeții, de alergare montană –(este și alergabil 100%), de fotografii de toamnă, de plimbări cu familia ori prietenii – să veniți la deschiderea oficială a spectaculosului traseu sâmbătă, de la ora 10. Traseul circuit are circa 12,5 km, o diferență de nivel cumulată de circa 700 de metri, este marcat cu punct roșu (este și ajuns pe masa Ministerului Turismului pentru omologare) și este clasificat drept unul ușor.

Contrar uzanțelor, de data aceasta va exista un tur ghidat, asigurat de salvamontiștii clujeni, pe tot circuitul. De aceea, vă rugăm pe toți ce veți veni la inaugurarea și parcurgerea unuia dintre cele mai spectaculoase trasee din județ – de departe, spunem noi – să ne anunțați in mesageria paginii. Un motiv în plus ar fi că putem aborda parcurgerea circuitului din două puncte – unul de jos, de la defileul Someșului Cald, din Rusești, iar celălalt de sus, de Dealul Mare, de la Colții Șoimului, din zona punctelor de belvedere din creastă.

Deci, vă așteptăm pe toți și vă rugăm să ne scrieți câți veniți, ca să ne putem organiza. Celelalte detalii – echipament, ce ne trebuie la noi, împărțirea pe două grupe, dacă va fi nevoie, punctele unde vom lăsa mașinile, etc. – le povestim pe joi, când vom reveni cu ultimele detalii. Vă așteptăm cu nerăbdare!”, au anunțat cei de la Echipa Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspero Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *