Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Drama privaților: „Încep fiecare lună cu plata chiriei, salarii, contribuții la bugetul de stat, furnizori, utilități, contabil, consumabile, neprevăzute…”

Pentru mulți zărăndeni, numele de Raul Matei este legat de politică, fiind consilier local în muncipiul Brad, din partea USR, însă pentru alții, Raul Matei înseamnă în primul rând un antreprenor, un om care a ales mediul privat și care lună de lună duce o afacere în spate.

„În fiecare lună există o zi, o dată limită de plată a dărilor către statul român.

A mea, ca tânăr antreprenor, este 25 a fiecărei luni. Atunci trebuie să am în cont câteva mii sau zeci de mii de lei. Ce este peste 10.000 e considerat zeci. În fiecare lună este TVA, CAS, CASS… la 3 luni impozitul pentru microintreprinderi, ( acum e 1% , în curând va fi 3% ) plus salariile nete ale colegilor înainte de 15.

Ieri am trimis în contul Trezoreriei statului român puțin sub 11.000 lei, mai exact 10.708 lei. O fac constant, de peste 4 ani. E mult, e puțin ? Până la urmă depinde cu cine te compari. Sunt destule companii care contribuie cu sute, milioane de lei lunar. Acolo curaj!

Menționez din capul locului că nu sunt într-un domeniu de jonglerie, de cochetare cu fenomenul evaziunii fiscale. 😉 Tot ce fac este fiscalizat până la ultimul ban.

Și nici nu am contracte cu statul român, nici măcar Primăria Brad nu cumpără de la mine deși am cele mai bune preturi și cele mai complete servicii. 🙂

Încep fiecare lună cu plata chiriei, salarii, contribuții la bugetul de stat, furnizori, utilități, contabil, consumabile, neprevăzute…

Ceea ce vreau eu să subliniez e că toate astea nu m-ar deranja. Plătesc toate aceste dări și ca angajat și că angajator cu deschidere în niște condiții oneste, transparente.

Parte din munca mea intelectuală și fizică aduce plus valoare societății în care conviețuiesc și prin taxele și impozitele pe care le plătesc e firesc să mi se întoarcă măcar o parte.

Vreau să văd un procent major în dezvoltarea infrastructurii de orice fel ( educație, sănătate, armată, justiție, infrastructură, utilități, cultură, recreere… ).

Însă când toate acestea sunt deficitare și singurul scop al încasării, centralizării și distribuirii acestor taxe reprezintă interese personale sau de grup sunt revoltat la extrem.

Un primar de municipiu de rang 3 ca al Bradului are peste 2000 de euro net și livrează puțin, spre deloc. Angajați ai ASF, ai BNR… au salarii nete de mii, zeci de mii de euro lunar la care li se adaugă și indemnizația ( enormă) de membru în Consiliul de Administrație al aceluiași angajator.

Este dezarmant să încerci să muncești și să trăiești cinstit în România dacă nu faci parte din PSD, PNL, UDMR.

Sunt de acord să plătesc parte din ceea ce câștig iar prin eforturile mele o parte din asta să se întoarcă în comunitatea în care trăiesc.

Dar nu îl salariile nesimțiților numiți politic în funcții care îi depășesc în toate.

Nici nu știu dacă vreodată ne vom face bine, dacă vom fi capabili să ne luăm singuri soarta în mâini și să spunem: Destul, până aici!

Însă știu că fiecare efort de a aduce plus valoare locului meu de trai va fi în continuare furat și deturnat de oameni politici mici, mici. Și e al dracului de dezarmant!” a scris Raul Matei pe rețea de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *