Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Floreștiul va avea o nouă școală cu 1.200 de locuri. Pivariu: Va deveni una dintre cele mai moderne școli din România

Primăria comunei Florești, Bogdan Pivariu, a depus proiectul pentru construcția unei noi școli în localitate, anunțând că viitoarea unitate de învățământ va fi una dintre cele mai moderne școli din România.

„Astăzi, serviciile de proiectare pentru realizarea proiectului tehnic al școlii au fost scoase la licitație.

Proiectul este într-o fază avansată, având documentația DTAC, azi trecem la următoarea fază care este licitația pentru proiectul tehnic. Proiectul se regăsește în lista de proiecte eligibile pentru finanțare nerambursabiă.

Proiectul școlii a fost depus pentru a obține fonduri nerambursabile și este în prezent în proces de evaluare tehnico-financiară pentru finanțare prin fonduri nerambursabile la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest. Proiectul a trecut cu succes de etapa de evaluare administrativă.

Valoarea finală a proiectului este de 55.184.633,40 lei cu TVA. În această școală, care se va afla în zona Străzii Cătanelor, vor studia aproximativ 1200 de elevi și va oferi:

  • 36 de săli de clasă
  • 4 laboratoare
  • Spații de recreere
  • Bibliotecă
  • Sală multifuncțională
  • Spații administrative

Această școală va deveni una dintre cele mai moderne școli din România.

De asemenea, proiectul promovează un concept nou de „școală altfel,” care va încuraja armonia cu natura și va oferi copiilor noștri un mediu în care să învețe despre importanța ecologiei.

Aceste proiecte contribuie la dezvoltarea sănătoasă a comunității și la îmbunătățirea calității serviciilor educaționale” a anunțat primarul Bogdan Pivariu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *