Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Alpiniștii hunedoreni au simulat pe viaductul din Vălișoara, recuperarea unei persoane care a rămas suspendată sub pod

Alpiniștii hunedoreni au simulat pe viaductul din Vălișoara, recuperarea unei persoane care a rămas suspendată sub pod.

„Când avem de-a face cu misiuni în care este necesară intervenția alpiniștilor, precizia și timpul de răspuns sunt foarte importante în hotărârea fiecărui detaliu și execuția fiecărei mișcări. De aceea, colegii noștri desfășoară regulat exerciții privind acțiunile de căutare și salvare a victimelor de la înălțime.

Ieri, alpiniștii au simulat pe viaductul CFR dezafectat din localitatea Vălișoara, recuperarea unei persoane care a rămas suspendată sub pod și ridicarea acesteia până la locul de evacuare. Astfel, s-au pus în practică diferite operațiuni de ridicare și lansare a tărgii cu victimă și modificarea poziției tărgii din orizontală în verticală. Pe lângă acest scenariu, alpiniștii de intervenție s-au pregătit individual în ceea ce privește pargurgerea pe corzi și realizarea de amaraje-ancore.

Scopul acestor exerciții este acela de sincronizare a acțiunilor salvatorilor și de perfecţionare a pregătirii acestora pentru îndeplinirea cu success a misiunilor de căutare şi salvare din medii ostile” au anunțat cei de la ISU Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *