Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cazacu, către Ministrul Muncii: 1% din aurul lumii este botezat cu sudoarea minerilor de la Brad

Ministrul Muncii, deputatul Simona Bucura Oprescu, a fost în vizită la Muzeul Aurului Brad iar primarul din Brad, Florin Cazacu i-a fost gazdă.

<<Ca unul care a lucrat în domeniul aurifer, Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, ne vorbește cu pasiune despre exponatele extraordinare din Muzeul Aurului Brad din oraș. Este locul în care cunoștințele geologilor și munca generațiilor întregi de mineri care au căutat aur în minele din zonă se împletesc perfect.

În 100 de ani de existență, în muzeu s-au adunat colecții impresionante de minerale, dar și echipamente folosite de oamenii locului din cele mai vechi timpuri în căutarea prețiosului aur: șaitroc, șteampuri, chiar și un vagonet și o șină din lemn. Toate perfect echilibrate, toate o dovadă a muncii asidue și a pasiunii, dar mai ales a unui meșteșug care a creionat destinul întregii zone.

„1% la sută din aurul lumii este botezat cu sudoarea minerilor de la Brad”, conchide Florin Cazacu.

Strălucirea din ochii săi este expresia mândriei tuturor celor care au sfredelit măruntaiele Munților Apuseni în căutarea celui mai prețios metal din lume. Dar mai ales a satisfacției pentru lucrul bine făcut!>> a precizat Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Alături de Ministrul Muncii și primarul Florin Cazacu a fost și Ministrul Familiei, deputatul Nataliei Intotero.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *