Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Focuri ale autonomiei secuilor se vor aprinde în 100 de localități din Transilvania: „Noi nu ameninţăm, noi perseverăm. Mergem pe calea legală”

În ultima duminică din octombrie, 29 octombrie, în peste 100 de localități din România și Ungaria se vor aprinde focuri de veghe, pentru a aminti de dorința de autonomie a Ținutului Secuiesc, scrie presa maghiară, transmite agenția maghiară hirado.hu.

De Ziua Autonomiei Ţinutului Secuiesc, pe 29 octombrie anul acesta, rugăciunile se vor ţine în biserici dimineaţa şi la ora 17:30 seara, flăcările focurilor de gardă vor izbucni simultan în Ţinutul Secuiesc, informează Consiliul Naţional Secuiesc (SZNT). Li se cere comunităților maghiare din secuime, dar și din întreaga lume, să promoveze această zi.

Proclamaţia focurilor de veghe, semnată de Balázs Izsák, susține că autonomia teritorială ar putea fi o garanţie a securităţii, păcii şi prosperităţii: „Noi nu ameninţăm, noi perseverăm. Mergem pe calea legală, folosind mijloace paşnice. Însă lumea şi securitatea sunt ameninţate de acele forţe, puteri şi foruri care ignoră o aspiraţie paşnică”, a spus Balázs Izsák.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *