Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

AUR s-a opus și se opune categoric închiderii mineritului: „PSD dezinformează din nou”

Asistăm în ultimele zile la o manipulare ieftină din partea PSD, care susține în media locală din Valea Jiului faptul că AUR a votat împotriva minerilor din această zonă, prin proiectul de lege 559/2003, arată AUR Hunedoara într-un comunicat de presă.

„În primul rând, actualii mineri, dar și ceilalți cetățeni ai Văii Jiului trebuie să știe că proiectul pentru care senatorii AUR au votat împotrivă se referă la „acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic ”Valea Jiului” – S.A. pentru ÎNCHIDEREA şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă din cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan”.

Carevasăzică, acest proiect de lege se referă în continuare la ÎNCHIDEREA minelor!

De ce au votat senatorii AUR împotriva acestui proiect? Pentru că partidul Alianța pentru Unirea Românilor s-a opus și se opune în continuare închiderii tuturor minelor și termocentralelor, lucru demonstrat de atâtea ori, atât prin proteste, cât și prin voturile din Parlament. Actualul ajutor de stat nu reprezintă decât o campanie electorală marca PSD și PNL, a cărei finalitate nu duce la salvarea Văii Jiului, cum pretinde senatorul PSD Resmeriță, ci la punerea sa definitivă pe butuci.

Pentru senatorul PSD, Cristian Resmeriță, dar mai ales pentru actuala guvernare PSD-PNL, avem câteva întrebări:

  • Cine a condus România în ultimii 33 de ani? AUR sau FSN, sub diferite forme: PDSR, PSD, PD, PD-L?
  • Cine a pus pe butuci întreaga industrie bazată pe extracția de cărbune?
  • De ce nu s-au retehnologizat minele din Valea Jiului, pentru a nu fi declarate neprofitabile?
  • Cum au votat PSD și PNL privind legea 442/2022 care închide grupurile energetice pe lignit și huilă? AUR nu a votat pentru închiderea Termocentralei Paroșeni, ci pentru păstrarea tuturor complexelor pe huilă și lignit. PSD și PNL au votat pentru închidere” arată AUR Hunedoara într-un comunicat de presă.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *