Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cristi Luca: Elevii și liceenii din Brad sunt supuși unui risc – consumul de droguri. Ce facem?

Cristi Luca trage un semnal de alarmă pe pagina sa – Cristian Luca: Elevii și liceenii din Brad sunt supuși unui risc – consumul de droguri. Ce facem?

„În fiecare zi auzim și în comunitatea noastră, în Brad, că micuții noștri, elevii, liceenii, sunt supuși unui risc – consumul de droguri. Este o situație gravă despre care ne ferim să vorbim, însă etapizat trebuie și în Brad să avem o discuție sinceră despre acest flagel și despre viitorul sănătos al copiilor noștri.

În aceste zile am studiat ultimul RAPORT NAŢIONAL PRIVIND SITUAŢIA DROGURILOR din 2022 al Agenției Naționale Antidrog și vă redau în ce situație critică este Hunedoara” arată Cristi Luca.

Soluții? O parte din acestea sunt chiar în RAPORTUL NAŢIONAL PRIVIND SITUAŢIA DROGURILOR din 2022 al Agenției Naționale Antidrog, pe care vi le redau:

Prevenire în şcoală:

• Creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber;

• Creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea evitării transformării consumului experimental şi ocazional în consum regulat, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

Prevenire in familie:

• Creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, în cadrul programelor de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri;

• Dezvoltarea rolului proactiv al familiei în viața copiiilor în vederea formării și întăririi abilităților pentru creșterea factorilor de protecție.

Prevenirea în comunitate:

• Reducerea influenței factorilor de risc și dezvoltarea influenţei factorilor de protecţie în cadrul grupurilor vulnerabile, corelat cu nevoile şi particularităţile acestora;

• Reducerea influenţei factorilor de risc şi dezvoltarea influenţei factorilor de protecţie la categoriile profesionale care sunt predispuse consumului de droguri, corelat cu nivelul de responsabilitate socială şi particularităţile acestora;

• Adoptarea unui stil de viața sănătos la nivelul populaţiei generale, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *