Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Stațiune din Ardeal, superbă toamna: Locul cu ape vindecătoare în care se trata Regele Carol al II-lea! Are bazine cu apă termală, sărată și pentru înot

default

Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul său din Săvârșin pentru a se trata cu apele vindecătoare din micuța stațiune, pe un drum care astăzi poartă numele de „Drumul Regelui”.

„Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul său din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața, pe un drum care astăzi poartă numele de Drumul Regelui.

Complexul Vața Băi este situat în depresiunea Zarandului, pe valea Crișului Alb, într-o zonă cu dealuri înalte și ape vindecătoare. Basmele românești vorbesc adesea despre această apă ca elixir al sănatății, frumuseții și tinereții. Apele termale de la Vața Băi sunt bogate în calciu, sulf, sodiu și magneziu, și sunt recunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice”, se arată în descrierea complexului.

Pentru mai multe detalii, click aici – Centru de sănătate de la Vața Băi

Loading

1 thought on “Stațiune din Ardeal, superbă toamna: Locul cu ape vindecătoare în care se trata Regele Carol al II-lea! Are bazine cu apă termală, sărată și pentru înot

  1. DL ADRIAN TOMSA, PROPRIETARUL STATIUNII CEL CARE A REFACUT STATIUNEA DIN TEMELII, DL DR PAVEL GAVRIL SUIAN, CONSILIER, DL IOAN OVIDIU MUNTEAN CARE A INTERMEDIAT CU STATUTUL SI ANVERGURA SA DE MINISTRU NEGOCIEREA, PRECUM SI LIVIU IOAN LINTA, PRIMARUL COMUNEI VATA, MERITA CU PRISOSINTA SA FIE DECLARATI CETATENI DE ONOARE AI COMUNEI VATA SAU/SI A TARII ZARANDULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *