Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Fântâna lui Iacob, un loc desprins parcă din Biblie cu apă limpede și rece, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume

Lumea întreagă este un concert sublim de locuri interesante, dar unele dintre aceste locuri sunt considerate a fi și periculoase. Unul dintre acestea este Fântâna lui Iacob, un izvor carstic aflat la nord-vest de Wimberley, Texas.

Diametrul „fântânii” este de 4 metri, dimensiune care nu prevestește nimic în ceea ce privește adâncimea Fântânii lui Iacob. Ei bine, peștera lui Iacob coboară vertical având o adâncime totală de aproximativ 40 de metri.

Istoricii spun că Fântâna lui Iacob a fost descoperită în anul 1850, de către un grup de coloniști. Eu au descris fântâna ca fiind un loc parcă desprins din Biblie cu apă limpede și rece.

În adâncuri, Fântâna lui Iacob este alcătuită din camere subacvatice, până în prezent doar patru dintre ele au fost explorate. Vizitatorii au tendința de a se aventura, chiar dacă nu cunosc terenul. Camerele înguste, mărginite de stânci masive crează accidente grave. Prima cameră a fost explorată cu succes de multe grupuri de scafandri. Aceasta este o zonă de vis, alimentată de razele de soare ce pătrund prin apa de cristal. Prima cameră din Fântâna lui Iacob  este adăpostul a numeroase specii de animale subacvatice. A doua cameră este ca o pâlnie lungă, unde există o ieșire restrânsă ce duce spre a treia cameră. În acest spațiu și-au găsit sfârșitul mulți scafandri.

Drumul spre Fântâna lui Iacob te duce cu gândul la o excursie la țară, drumul cu pietriș nu prevestește nimic din ceea ce va urma. Din păcate nu există indicatoare spre Fântâna lui Iacob și este necesară doar o secundă de neatenție ca turiștii să se rătăcească în zona pustie. Astăzi, Fântâna lui Iacob trece printr-un proces de înfrumusețare și modernizare și în curând vor exista și indicatoare către unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Terra.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *