Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Găinile negre, o raritate mondială: Au carnea, penele și organele negre! Și 2.200 € poate costa o găină neagră!

Ayam Cemani este o rasă rar întâlnită de găini originară din Asia, Indonezia. Au o genă dominantă care provoacă hiperpigmentare, ceea ce face ca puiul să fie complet negru, inclusiv penele, ciocul și organele interne.

Rasa a fost crescută inițial în insula Java din Indonezia și probabil a fost folosită cu secole în urmă în scopuri religioase și mistice.

Denumite și „Lamborghini-ul păsărilor de curte”, găinile Ayam cemani stârnesc un interes considerabil în rândul pasionaților de păsări de curte, în ciuda culorii lor. Nu degeaba aceasta este considerată una dintre cei mai scumpe rase de găini din lume: un exemplar poate costa până la 2.200 de euro.

În mod surprinzător, ouăle găinilor Ayam cemani nu sunt negre, ci crem. Acestea depun doar 60 – 80 de ouă pe an, în comparaţie cu alte rase, care depun 200 -250 de ouă pe an. Un alt aspect particular legat de această rasă de găini este acela că singura modalitate de înmulţire a acestora este incubarea, având în vedere faptul că găinile Ayam cemani nu clocesc.

sursă video: Livestock Breeds

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *