Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Andrei Pletea: Când ideologia bate meritocrația, automat spui USR!

Acum nici două luni, Cătălin Drulă cânta ode despre Elena Lasconi, ode care sunau cam așa: „Am propus astăzi conducerii USR ca Elena Lasconi să deschidă lista noastră pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Elena a reușit să schimbe fața Câmpulungului în doar trei ani de mandat. Știți vorba aia: „a făcut într-un an cât în 10”? La Câmpulung, în trei ani de mandat, au început proiecte în valoare de peste 400 de milioane de lei. Cât bugetul orașului pe 40 de ani. 40 ani în 3 ani.” Așa o prezenta stimabilul pe candidata nr 1 a USR pt europarlamentare.

Pe Elena Lasconi am auzit-o vorbind la un moment dat despre luptătorii anticomuniști din munți. Am auzit-o vorbind despre Elisabeta Rizea. A vorbit atât de frumos, încât mi-am spus că Lasconi este singurul om de calibru din USR. Și mi-am pus atunci două întrebări.

1: Cum poate ca un astfel de om, cu o viziune reală anti-comunistă și cu o profundă credință creștină, cum poate face parte dintr-un partid comunist, anti-creștin (pleonasm asumat)?
2: Cum poate un partid comunist, anti-creștin (iertați-mi din nou pleonasmul), să promoveze un om precum Elena Lasconi, ba mai mult, să o pună în fruntea listei pentru europarlamentare, având în vedere că, credințele ei sunt exact opuse doctrinei USR?

La prima întrebare mi-am răspuns destul de ușor: în inocența dumneaei, așa cum de-altfel se întâmplă în cazul multor membri sau simpatizanți ai acestui cuib al neomarxismului zis „USR”, ei bine, în inocența ei,a crezut în sloganele de fațadă de tip „fără penali”, „oameni noi”, etc, etc. Și a aderat la acest partid din dorința de a face bine, lăsându-se păcălită de lozincile care sunau atât de bine, așa cum s-au lăst și alți oameni de bună credință păcăliți.

La a doua întrebare nu mi-am răspuns. Știam că USR, după modelul bolșevicilor, e împotriva Națiunii, a Familiei sau a Credinței și tocmai de aceea nu-mi explicam cum de o promovează pe d-na Lasconi. Și iată că mi-a venit azi răspunsul: așa cum Lasconi nu știa ce e USR, nici USR nu știa cine e Lasconi. Simpla mărturisire a Adevărului, acela că o căsătorie este DOAR între un bărbat și o femeie, a fost suficientă pentru ca USR să se dezică de omul care „a reușit să schimbe fața Câmpulungului în doar trei ani de mandat.”.

Fiindcă USR nu a însemnat niciodată meritocrație, ci doar ideologie. Nu contează că Lasconi a făcut pt Câmpulung Muscel „într-un an cât alții-n 10”, ci mai important pentru USR e că doamna Lasconi a spus un adevăr pe care acest cuib al neomarxismului nu este dispus să-l accepte.

Despre Andrei Pletea

Am terminat Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea din Cluj-Napoca la secția pictură, am terminat Facultatea de Geografie la secția Hidrologie și meteorologie, iar în prezent lucrez în domeniu ca meteorolog la Stația Meteo de pe Vârful Vlădeasa. De-asemenea, îmi dedic o mare parte din timpul liber politicii, dar și promovării României prin fotografie și video.

Sunt pasionat de istorie, literatură, munte, ciclism, alergare, fotografie, arhitectură.

Sunt interesat de politică, religie, filozofie, iar ca orientare politică sunt de dreapta: naționalist.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *